Chocolade kruidnotencake: simpel sinterklaasrecept voor de feestdagen
04/12/2017


sinterklaasrecept chocolade kruidnotencake chocoladepepernoten taart sinterklaas recept simpel lekker
Voor iedereen die net zo’n keukenkluns is als ik maar toch graag iets lekkers op tafel wil zetten voor pakjesavond, is de chocolade kruidnotencake een fijne optie. Met een paar simpele ingrediënten zet je dit simpele, ultieme guilty pleasure Sinterklaasrecept op tafel. Met chocolade én kruidnoten, want die combinatie verveelt nu eenmaal nooit.

Chocolade Kruidnotencake

sinterklaasrecept 2

Wat heb je nodig?
– 1 pak cakemix voor boerencake
– 4 eieren (m)
– 200 gram boter
– 300 gram pure chocolade
– Een paar handjes kruidnoten
– Kokossnippers

Bereid de cake volgens de verpakking. In mijn geval vereiste dit de oven voorverwarmen op 145 graden, terwijl ik de cakemix in een beslagkom mixte met vier eieren en 200 gram boter. Wanneer je het beslag na zo’n vier minuten tot een romige substantie hebt gemixt, is het tijd om de cakevorm in te vetten en een handje kruidnoten te verkruimelen. Een handige manier hiervoor is om de kruidnoten in een theedoek te doen en vervolgens hier met een stomp voorwerp op te slaan. Klinkt heel agressief nu ik dit zo typ, but you get the drill. Vervolgens mix je de kruidnotenkruimels met het beslag en giet je deze in de cakevorm. Bak de cake nu (volgens de verpakking) af in de oven. In mijn geval was dit zo’n 60 minuten lang op 145 graden.

sinterklaasrecept 3

Wanneer de cake eenmaal is afgebakken en afgekoeld is het tijd om de chocolade (au bain-marie) te smelten. Ik koos voor pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor melkchocolade of witte chocolade. Giet de gesmolten chocolade nu gelijkmatig over de cake heen en strijk eventueel af met een spatel. Verkruimel nu nogmaals een handjevol kruidnoten en sprenkel deze over de gesmolten chocolade heen. Maak de topping af met wat kokossnippers en laat de cake met chocolade opstijven in de koelkast. Klaar om de cake te serveren? Haal ‘m dan eerst even uit de koelkast om te voorkomen dat de chocolade té hard is. Enjoy!

Deze chocolade kruidnotencake viel afgelopen zaterdag in ieder geval ontzettend goed in de smaak toen mijn familie bij ons thuis Sinterklaas kwam vieren. Op zoek naar nog meer leuke en lekkere Sinterklaasrecepten? Deze carrot cake met chocoladekruidnotentopping wil je misschien ook wel proberen. ‘t Heerlijk avondje is gekomen ;-)

 

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER9 reacties


  4 december 2017

  Ziet er heel goed uit en volgens mij nog lekker ook


  Femke - Youniqueblog

  4 december 2017

  Ja, het is echt zo bizar lekker :-)!  4 december 2017

  Wooo dat ziet er lekker uit zeg! Die wil ik best een keer proberen. ;)


  Femke - Youniqueblog

  4 december 2017

  If you do – stuur me foto’s :-) Het is zó lekker!  4 december 2017

  woah het ziet er echt delish uit ;D


  Femke - Youniqueblog

  4 december 2017

  Ja, het is echt bizar lekker!  4 december 2017

  Oh hmmmm yum dit ziet er heerlijk uit  4 december 2017

  Oewhh jammie dat ziet er echt lekker uit!  4 december 2017

  Oefh, dit ziet er zó goed uit! Ik ben nog opzoek naar een recept (omdat ik met twee linker handen wil gaan bakken aankomend weekend) dus wie weet ga ik jou wel gewoon na doen..