Instagram posts inplannen? Mijn favoriete apps voor Instagram en Instagram Stories
29/03/2018


instagram apps

Zowel privé als zakelijk maak ik ontzettend veel gebruik van Instagram. Vanzelfsprekend beheer ik mijn persoonlijk account, maar daarnaast beheer ik ook verschillende accounts voor bedrijven – één van de leukste dingen ooit. In dit artikel deel ik de apps die ik het liefst gebruik voor fotobewerking, het maken van originele Instagram Stories en Instagram posts inplannen.

VSCO

gratis voor iOS en Google Play Store
Eén van mijn meest favoriete apps om foto’s te bewerken is zonder twijfel VSCO. Deze app gebruik ik niet alleen om mijn foto’s hier en daar op te lichten en contrast toe te voegen, maar regelmatig ook om de kleur wat bij te stellen. Afhankelijk per foto voeg ik meer (of minder) verzadiging toe of verander de temperatuur van de foto. Daarnaast is VSCO favoriet omdat deze de mooiste filters heeft. Deze zet ik nooit met een volledige dekking in – maximaal 15 procent. Dat de kleur nét een beetje mooier wordt. Mijn favoriete filters? Dat zijn zonder twijfel C1, F2, H1 en H2.

Typorama

€7,99, iOS en Google Play Store
Ik heb nooit eerder zoveel betaald voor een app, maar voor Typorama ging ik overstag. Met deze app heb je namelijk beschikking tot ruim 100 verschillende lettertypes om je foto’s op te leuken én daarnaast ook nog beschikking tot honderden rechtenvrije stockfoto’s. Ik gebruik de app met véél plezier om mijn Instagram Stories leuker te maken, maar je kunt het ook gebruiken voor omslagfoto’s, video thumbnails en om zelf een (mobiele) wallpaper te maken. Ik ben groot fan!

Photoshop-Fix-1

Adobe Photoshop Fix

gratis voor iOS en Google Play Store
Al eerder schreef ik over Photoshop Fix en nog steeds is deze app favoriet. Hiermee kun je namelijk moeiteloos oneffenheden en ongewenste voorwerpen uit je foto verwijderen. Zeker wanneer je ‘even snel’ met je mobiel een foto maakt kan dit ideaal zijn. In de vlugheid vergeet je namelijk vaak op details te letten. Hierdoor zie je nét niet  die ongewenste figurant op de achtergrond of viezigheid op de grond. Met Photoshop Fix heb je deze oneffenheden zo weggepoetst. Handig!

Un Um

gratis voor iOS en Google Play Store
Hoewel het natuurlijk niet het belangrijkste is ter wereld, vind ik het wel leuk om een mooie Instagram-feed te creëren. Un Um is de app die ik hiervoor inzet voor persoonlijk gebruik. Binnen deze app kun je je foto’s uploaden, zodat je kunt zien hoe je feed eruit komt te zien vóórdat je je foto’s plaats. Op deze manier probeer ik te voorkomen dat ik (te) veel van dezelfde soort foto’s achter elkaar plaats.

Schedugram

vanaf $20 dollar per maand
Voor zakelijk gebruik vind ik Schedugram een echte uitkomst. Hiermee kun je niet alleen foto’s uploaden om te zien hoe je feed eruit komt te zien, maar ook je Instagram foto’s voorzien van een bijpassend onderschrift en daadwerkelijk inplannen. Onmisbaar nu ik zakelijk meerdere accounts beheer en ieder Instagram-account z’n eigen ‘beste’ postmomenten heeft. Daarnaast kun je ook veelgebruikte hashtags en mentions makkelijk toevoegen. Een absolute aanrader.

Welke apps gebruik jij voor Instagram en Instagram Stories?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER13 reacties


  29 maart 2018

  Superhandige tips! Ik doe tot nu toe alles qua bewerking op de computer en mail foto’s vervolgens naar mezelf, maar VSCO klinkt een stuk handiger. Un Um klinkt ook heel handig om even een check te doen voordat je een foto plaatst. Ik denk dat ik die twee apps allebei maar even ga downloaden :)


  Femke - Youniqueblog

  29 maart 2018

  Oh, wat leuk! Ik denk dat je er echt veel plezier aan gaat beleven :-)  29 maart 2018

  Oeh, Photoshop Fix klinkt goed! Ik ben nogal lui als het om foto’s gaat dus bij mij staat er altijd nog wel een leeg koffiekopje ofzo op tafel.
  Om te plannen gebruik ik Preppr, doet hetzelfde als die van jou; alles inplannen, hashtags erbij, en daadwerkelijk voor je plaatsen. Daar zie ik ook mijn feed in, dus een goede combi. Hij is iets goedkoper zelfs!
  Thanks voor de tips!


  Femke - Youniqueblog

  29 maart 2018

  Yes, ik ben ook bekend met Preppr! Echter werkte mijn opdrachtgever al met Schedugram, dus vandaar dat ik hier nu ook mee werk. En veel plezier et Photoshop Fix – you won’t regret it ;-)  29 maart 2018

  Vsco is alleen proefperiode en dan 22 dollar per jaar. Maar t lijkt me zeker een fijne app!
  Ik gebruik Afterlight voor foto bewerking op mijn iPhone en voor Stories gebruik ik Adobe Spark Post.


  Femke - Youniqueblog

  29 maart 2018

  Hi, ik gebruik VSCO inmiddels alweer zo’n 3 jaar en ik heb er nog nooit iets voor betaald ;-)  29 maart 2018

  Ik gebruik ook VSCO om te bewerken maar wissel graag af met A Color Story. Photoshop Fix heb ik ook maar ik gebruik hem eigenlijk niet vaak.


  Femke - Youniqueblog

  29 maart 2018

  Oh ja, A Color Story heb ik ook, maar deze gebruik ik eigenlijk nooit. Zonde, eigenlijk!  29 maart 2018

  Voor de foto’s waar ik veel waarde aan hecht gebruik ik altijd Adobe Lightroom om de foto nog sprekender te maken en Photoshop om dingen zoals stofjes weg te poetsen. Voor mij werkt het prettiger om dat op de computer te doen zodat ik de foto in het groot zie en alle details kan bekijken. Voor ‘snelle, makkelijke’ foto’s gebruik ik gewoon de functionaliteit van Instagram. In de app zelf kun je ook belichting, contrast, scherpte etc. aanpassen. Dus ik heb eigenlijk helemaal geen losse app’s…  30 maart 2018

  Oh wat erg, ik ben echt heel ouderwets op dit gebied haha! Ik gebruik niks van apps en ben daar ook totaal niet handig mee! Ik heb ook een wat ouder model telefoon dus ik denk niet dat hij al die apps zal overleven. Maar als ik een nieuwe heb dan wil wat meer gaan kijken naar een wat betere manier om mijn Instagramfeed te onderhouden!  30 maart 2018

  Wat een fijne tips! Wij zijn net begonnen met onze instagram en blog, maar deze apps zijn zeker het proberen waard, bedankt!  2 april 2018

  Ik zweer tegenwoordig bij Preppr: dat is hetzelfde idee als de laatste app die jij noemt en ik vind het echt ontzettend fijn!  4 april 2018

  Oh un um lijkt mij echt een handige app! Zelf gebruik ik Snapseed om mijn foto’s te bewerken.