De 5 grootste veranderingen in onze woonkamer (Inboedelverzekering Centraal Beheer)
23/08/2018


inboedelverzekering centraal beheer younique advertorial

Het is inmiddels alweer ruim een jaar geleden dat Roy en ik de sleutels kregen van ons eerste koophuis. Een jaar waarin we het huis een volledige metamorfose hebben gegeven, maar we ook gaandeweg veel aan ons interieur hebben veranderd.  In dit artikel deel ik de grootste veranderingen in onze woonkamer van het afgelopen jaar en welke belangrijke investering we hebben gemaakt.

Vloerkleed in de woonkamer

Toen we net waren verhuisd wisten we één ding zeker: we wilden dolgraag meer kleur in huis. In ons voormalige appartement vierden wit en grijstinten de boventoon, maar meer kleur moest en zou er komen. Dit betekende wel dat het grijze vloerkleed, dat we al hadden, het veld zou moeten ruimen. Het heeft echter máánden geduurd voordat we uiteindelijk een waardige vervanger vonden. Na tientallen woonwinkels te hebben bezocht, stuitten we bij IKEA op dit zachtgroene kleed. Eindelijk een vloerkleed dat aan al onze wensen voldeed! Het grijze vloerkleed heeft inmiddels een plekje gekregen in ons thuiskantoor, terwijl dit zachtgroene exemplaar in onze woonkamer ligt te shinen.

inboedelverzekering centraal beheer younique advertorial

Meer decoratie

Omdat Roy en ik het allebei ontzettend leuk vinden om interieuritems te kopen voor onze woning, blijft onze inrichting altijd veranderen. Al is het maar met zoiets simpels als de toevoeging van een kandelaar. Al is deze gouden aap met zwarte kaarsen natuurlijk not your everyday kandelaar. Verder heb ik voor een kleine color pop het boek Weekday Weekend van A Beautiful Mess op de tv-kast neergelegd. Dit maakt de woonkamer nét dat beetje frisser.

Meer planten

Als je de foto’s van een jaar geleden vergelijkt met de foto’s van nu, kan het je niet zijn ontgaan dat we meer planten hebben toegevoegd aan de woonkamer. Dit maakt het woongedeelte direct een stuk gezelliger. De planten lijken het ook naar hun zin te hebben, want ze groeien echt als het spreekwoordelijke kool.

inboedelverzekering centraal beheer younique advertorial

Rijstpapier voor het raam

Nog een grote verandering is onze raamdecoratie. Voorheen hadden we de rolgordijntjes van de voormalige bewoners voor het raam hangen, maar dit was niet echt onze smaak. Tijdens een feestje van de ouders van één van ons beste vrienden kwamen we voor het eerst in aanraking met rijstpapier als raamdecoratie. Zij hadden zelf met behulp van rijstpapier, dunne, houten latjes en visdraad deze raamdecoratie gemaakt. En lucky us: ze hadden nog wat rijstpapier over. Vervolgens zijn we zelf aan de slag gegaan met dit materiaal en we zijn nog iedere dag blij met het (sfeervolle!) resultaat.

Next up: bijzettafel

Bovenaan ons wensenlijstje? Dat is een nieuwe bijzettafel. Op dit moment hebben we drie verschillende bijzettafels van verschillend groottes. Hoewel dit zeker zijn voordelen heeft -je kunt de tafels makkelijk herindelen- zijn we momenteel toch op zoek naar één grote(re) bijzettafel. We hebben al een aantal bijzettafels op het oog -ik ben verliefd op een bijzettafel met donkergroen marmer als tafelblad- maar we willen wachten met deze aankoop tot na onze USA Westcoast Roadtrip.

Inboedelverzekering Centraal Beheer

Hoewel we tijdens onze trip een huis- en kattenoppasser hebben, ben ik toch ontzettend blij dat we een goede inboedelverzekering hebben. Met een inboedelverzekering, zoals bijvoorbeeld van Centraal Beheer, zijn alle losse spullen in je huis en tuin verzekerd tegen diefstal, brand, inbraak en storm. Denk bijvoorbeeld aan je laptop, sieraden of andere interieuritems. Er is natuurlijk geen prijs die opweegt tegen de emotionele waarde die sommige spullen hebben, maar dingen als een laptop zijn voor mij als ZZP’er onmisbaar. Met de inboedelverzekering ben ik ervan verzekerd dat mijn waardevolle investeringen zijn gedekt, mocht er onverwacht iets gebeuren.

Hebben jullie een inboedelverzekering? Wat vinden jullie de leukste veranderingen aan ons interieur?

 FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

iconadvertentie11 reacties


  23 augustus 2018

  Wat ziet jullie woonkamer er sfeervol uit! Leuk, die okergele details! En prachtig kleed ook! Ik vind dat rijstpapier ook heel tof. Nooit geweten dat je zoiets als raamdecoratie kunt gebruiken :)


  Femke - Youniqueblog

  24 augustus 2018

  Dankjewel Romy! Voor ons was het rijstpapier ook een échte verrassing, want we zijn ook echt blij met het resultaat.


  Nynke B

  23 augustus 2018

  Ik vind jullie raamdecoratie ook zo mooi. Zou je daar een keer een DIY van kunnen plaatsen? Ik ben namelijk ook nog op zoek.


  Femke - Youniqueblog

  24 augustus 2018

  Hi Nynke, natuurlijk! Zeker een leuk idee. Ik verwacht binnen een paar weken de DIY te publiceren. Thanks voor de suggestie!  23 augustus 2018

  Het ziet er echt super mooi uit! X


  Femke - Youniqueblog

  24 augustus 2018

  Wat lief, dankjewel Neeltje!  23 augustus 2018

  Wat ziet jullie woonkamer er prachtig en sfeervol uit!


  Femke - Youniqueblog

  24 augustus 2018

  Superleuk om te horen, dankjewel Elke!  23 augustus 2018

  Oeh ziet er heel gezellig uit


  Femke - Youniqueblog

  24 augustus 2018

  Dankjewel Meryl, leuk om te horen!  26 augustus 2018

  Het ziet er echt zo cozy uit just love it!