Instagram bio font veranderen: dit is de simpele manier
21/08/2018


instagram bio font instagram bio lettertype veranderen instagram biografie instagram bio tips instagram bio hacks instagram biografie tips instagram biografie hacks

Is het je ook weleens opgevallen dat bij sommige Instagram accounts een ander lettertype te zien is in hun bio? Het is een speelse manier om je Instagram bio extra te laten opvallen. Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe dit werkt: in dit artikel leg ik uit hoe je op simpele wijze ook jouw Instagram bio in een ander jasje steekt.

Instagram bio font

Waarom zou je je Instagram bio een ander lettertype geven?

First things first: waarom zou je je Instagram bio een ander lettertype geven? De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk omdat je dit zelf mooi vindt. Het is een speelse manier om je Instagram profiel net dat beetje persoonlijker te maken. Op zakelijk gebied kan het, mits juist gebruikt, handig zijn om bepaalde zaken in je biografie te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan de titel van je recente podcast of het benadrukken van je expertise. Let wel: gebruik voor zakelijk gebruik nooit meer dan twee verschillende lettertypes door elkaar. Dit oogt rommelig en -naar mijn persoonlijke mening- ook behoorlijk onprofessioneel.

instagram bio font instagram bio lettertype veranderen instagram biografie instagram bio tips instagram bio hacks instagram biografie tips instagram biografie hacks

Hoe geef je je Instagram bio een ander lettertype?

Je Instagram bio, of een deel hiervan, voorzien van een ander lettertype is héél simpel. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is naar een online fontgenerator voor Instagram te gaan, zoals Cool Symbol. Voer hier de tekst in die je graag anders zou willen zien. Vervolgens komt hier een rits aan keuzes uit. Voor zakelijk gebruik raad ik aan om voor een minimalistische en goed leesbare font te kiezen. Kopieer de gewenste tekst, ga via je profiel naar ‘Profiel Bewerken’ en plak de tekst in het daarvoor bestemde vakje.

Voel je dat je nog zoveel meer uit Stories zou kunnen én willen halen? Met het digitale kennispakket ‘Creëer krachtige Instagram Stories’ ontvang jij alle hulpmiddelen om van jouw Stories een succes te maken. Op eigen tempo en kennisniveau. Je ontvangt het e-book, 12+ creatieve video-tutorials, 20+ mini-tutorials en nog veel meer. Inclusief een handige mini-guide over Instagram Reels.

Vind je het veranderen van het lettertype van je Instagram bio iets teveel van het goede? Je kunt ook tekstsymbolen kopiëren en plakken in je Instagram bio. Ook hier is Cool Symbol  (met tekens als ☆, ♡ en ✗) een goed voorbeeld van. Meer lezen? In een eerder artikel deelde ik nog meer handige Instagram biografie tips. En vergeet me natuurlijk niet te volgen.

Wat vinden jullie van het gebruik van een andere Instagram bio font?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER11 reacties


  21 augustus 2018

  Oh wat handig! Ik wist niet eens dat dit kon, maar vind het eigenlijk wel gaaf om eens iets anders te proberen :) Thanks voor de tip!  21 augustus 2018

  Ik zie veel biografiën met zo’n heel lelijk sierlijk lettertype dat bijna niet leesbaar is, en dan vraag ik me inderdaad af WAAROM?!  21 augustus 2018

  Ik dacht dat je dit dan helemaal met codes moest gaan doen. Maar een kind kan de was doen, hahah. Hier ga ik zeker even naar kijken!  21 augustus 2018

  Wat een fijne tip! Bedankt om te delen, ik heb er meteen gebruik van gemaakt.  21 augustus 2018

  Ha! Dat is makkelijker dan gedacht. Thanks for sharing!  21 augustus 2018

  Ah, vet handig! Ik vroeg me al af hoe mensen dit deden. Ik ga meteen even kijken in mijn pauze zometeen! :D  21 augustus 2018

  Dat gaat makkelijk! Ik was al benieuwd hoe mensen dat deden. Sommige fonts vind ik wel mooi, sommige vind ik heel rommelig of ‘oud’ ogen.  22 augustus 2018

  Ik zie dit tegenwoordig hoe langer hoe vaker, maar vind het eerlijk gezegd behoorlijk onnodig. Vooral die lettertypes die je amper nog kan ontcijferen, haha!  1 september 2018

  Hahaha, wat handig! Ik wist niet dat dit kon. Ga ik eens naar kijken ;-) Fijn ook dat het zo makkelijk veranderd kan worden, want met codes ben ik helemaal niet handig.

  Liefs!  2 september 2018

  Wat handig, ik vroeg mij al af hoe anderen dat doen.  5 februari 2019

  3sevval