Fijne feestdagen + korte terugblik op 2018 | Youniqueblog.nl
24/12/2018


Fijne kerst

Zo. Daar kom ik vlak op de valreep voor de feestdagen nog op je scherm geploft. Op de eerste plek om jullie natuurlijk allemaal fijne feestdagen toe te wensen. Ik hoop dat jullie gezellige en liefdevolle dagen tegemoet gaan. Of je dit nu viert met je partner, familie, vrienden of twee hamsters – make it a holly jolly time! En nu ik jullie toch ‘aan de lijn’ heb, laat ik dan meteen kort terugblikken op 2018.

Stiekem een heel leuk jaar

Wanneer ik denk aan het afgelopen jaar, is mijn eerste gedachte: “Dat het maar snel 2019 mag worden”. Grappig, wel. Als ik namelijk de tijd neem om terug te denken aan 2018, dan was het eigenlijk helemaal niet zo’n slecht jaar. Sterker nog: het was stiekem een heel leuk jaar. Zo maakten mijn zus en ik onze eerste zussentrip naar Londen (waar we een bizar dure High Champagne bij Sketch deden en naar Harry Potter and the Cursed Child gingen), ging ik  met mijn beste vriendin naar het concert van Demi Lovato, maakten Roy en ik een USA Westcoast Roadtrip van vijf weken (dream come true!) en ging hij zelfs op één knie. Een gebeurtenis waarna ik nog dágen op een wolkje rondzweefde. Yes, yes, yes!

VIVA400, tweede druk & masterclass

Ook op zakelijk gebied ging het voor de wind. Zo werd ik genomineerd voor een VIVA400 award dankzij mijn boek F*ck the quarterlife crisis, werd mijn LinkedIn-artikel over mijn persoonlijke missie (‘Persoonlijke ontwikkeling in het standaard vakkenpakket op middelbare scholen‘) ruim duizend keer interessant bevonden en leverde dit ook veel nieuwe contacten op om deze visie werkelijkheid te maken. Daarnaast organiseerden Tedje en ik twee offline masterclasses die beide keren (nagenoeg) uitverkocht waren: ondernemen voor beginnende content creators. Dé reden waarom we onlangs ook onze online editie hebben aangekondigd: de Instagramcursus Masterclass Ondernemen voor beginnende content creators. Binnen 24 uur hadden zich al bijna 20 deelnemers aangemeld – zo leuk! (Enne: meedoen kan nog! De Early Bird-actie is nog geldig t/m 31 december 2018.)

Tegenslagen

Maar hoe fantastisch dit allemaal ook klinkt als je dit op een rijtje zet: er waren ook zeker tegenslagen. Zo overleed één van mijn oma’s begin dit jaar op 91-jarige leeftijd. Een fantastische leeftijd, maar dit maakt natuurlijk niet dat het verdriet er niet is. Verder was dit het jaar waarin ik voor keuzes kwam te staan die ik eigenlijk niet wilde maken. Het leven in een notendop, I guess. De positieve noot? Het heeft me sterker gemaakt dan ooit tevoren. En ik denk dat dat het mooiste cadeautje is dat ik me kan wensen. Op naar het nieuwe jaar! Come what may.

Fijne feestdagen allemaal & natuurlijk alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar! Hoe kijken jullie terug op 2018?

Fotografie: Mariska van der Haven

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Categorie: Persoonlijk


4 reacties


  24 december 2018

  Wat heb je een mooi jaar achter de rug.
  In 2018 werd ik moeder, dat was natuurlijk hét hoogtepunt en verder kijk ik niet echt lekker terug op dit jaar. 2018 betekende voor mij vooral heeeeel veel ziek zijn en veel lichamelijke klachten, waar ik nu nog steeds van moet herstellen. Op een mooi 2019 dus, maar dan als gezin van 3 :-).  24 december 2018

  Je hebt dit jaar heel wat mooie mijlpalen beleefd. Zo gaaf dat jullie het nieuwe jaar ingaan als verloofden <3 Maar ook geweldig dat je boek en je boodschap op LinkedIn je zo veel hebben opgeleverd!
  Ik vind het rot om te horen dat er ook persoonlijk dingen zijn gebeurd die niet fijn waren. Ik hoop dat 2019 in dat opzicht alleen maar mooier zal worden. Ik wens je fijne feestdagen en alvast een geweldig 2019 toe! <3  24 december 2018

  Wat een knappe dingen het je het voorbije jaar bereikt! Hopelijk wegen alle leuke dingen op, tegen de moeilijke momenten van het voorbije jaar. Hele fijne feestdagen en de beste wensen voor 2019!  26 december 2018

  Je hebt prachtige dingen bereikt dit jaar, enorm trots op jou! hele fijne dagen en op een voorspoedig 2019!