Sims 4 CC: favorieten van dit moment (Februari 2019)
22/02/2019


sims 4 mods femke kamps

Zo af en toe deel ik via Instagram Stories een aantal creaties heb gemaakt in De Sims 4. Naast allerlei enthousiaste reacties krijg ik hier ook vaak veel vragen over: hoe kom ik bijvoorbeeld aan al die toffe meubels? Heel simpel: met De Sims 4 CC’s. Tijd om een aantal favoriete (gratis!) downloads van dit moment met jullie te delen.

De Sims 4 Mods

Eerder schreef ik al over mijn enthousiasme over De Sims 4 cc’s. In dit artikel legde ik ook stap-voor-stap uit waar je de downloadbare content kunt vinden en hoe je deze kunt gebruiken tijdens het spelen van De Sims. Een beknopte recap: cc’s zijn gratis downloadbare items en aanvullende gameplay gecreëerd door mede-fans die aan het spel kunt toevoegen. Hoe dat werkt? Nou, zo:

De Sims 4 CC’s downloaden

 1. Download De Sims 4 cc’s die je graag aan het spel wil toevoegen (denk aan: modthesims.com of thesimsresource.com)
 2. Unzip de gedownloade .zip of .raw bestanden
 3. Kopieer de uitgepakte .package bestanden naar de map Documenten / Electronic Arts / Sims 4 / Mods. In deze map bevindt zich een bestand genaamd Resource.cfg. Belangrijk: verwijder dit niet, want dit is het bestand waardoor de mods werken in het spel.

Je kan verschillende mappen aanmaken voor de verschillende downloads. Zo heb ik bijvoorbeeld de mappen ‘Woonkamer’, ‘Jobs’ en ‘Keuken’ aangemaakt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je Mods op een later moment tóch wil verwijderen. Goed om te weten: om De Sims 4 cc’s in het spel te laden, is het soms nodig dat je bij Spelopties (drie puntjes rechtsbovenin op de ‘Homepagina’) > Overige de vakjes ‘Aangepast materiaal en modificaties inschakelen’ en ‘Scriptmodificaties toegestaan’ aanvinkt.

Mijn favorieten van dit moment

Als je eenmaal met het downloaden van cc’s begint, is het lastig om te stoppen. Het is gewoon zó leuk! Bijna leuker vind ik dan ook dat ik er al zoveel van jullie mee heb ‘aangestoken’. Een vraag die ik dan ook vaak krijg is: heb je nog tips waar ik de leukste cc’s kan vinden? Yes, natuurlijk! Om het jullie makkelijker te maken vind je hieronder een aantal van mijn favoriete creators.

sims 4 mods novvvas sims 4 cc

Creator Novvvas maakt misschien wel de mooiste Sims 4 cc’s ooit. Van Macbook en een neon sign voor aan de muur tot on-trend kledingstukken en mooie illustraties voor aan de muur: het is slechts een greep van al het mooist dat Novvvas als download beschikbaar stelt. Ze heeft helaas al een behoorlijke tijd niets nieuws meer gepost, maar gelukkig heeft ze in het verleden genoeg gecreëerd om nu nog van te genieten. Aanrader!

sims 4 mods mxims sims 4 cc

Een andere tópcreator is zonder twijfel MXIMS. Als je enthousiast wordt van de creaties van Novvvas, zul je ook zeker warm lopen voor de beschikbare downloads van MXIMS. Ook deze creator stelt veel hedendaagse pareltjes beschikbaar om aan het interieur van je Sim(s) toe te voegen. Vaak ook gebaseerd op recente collecties van bijvoorbeeld IKEA. Hoe leuk is dat?

sims 4 mods righthearted sims 4 cc

Een andere favoriete ‘Modder’ (Yep, zo noemen ze dat!) is RightHearted. Ook deze gebruiker maakt veel eigentijdse creaties. Eén van mijn favorieten? Deze ‘Neiden Electronics Collection‘. Bij deze collectie zitten o.a. diverse stopcontacten en -jawel- een verlengkabel inbegrepen om het huis van je Sims nog realistischer te maken. Van dit soort kleine details word ik dus zó blij.

sims 4 mods wondymoon sims 4 cc

Misschien is enig patroon je inmiddels al opgevallen: ik houd van eigentijdse creaties. Ook Wondymoon is een creator die uiteenlopende, on-trend creaties maakt. Van prullaria om je huis mee te decoreren tot bijvoorbeeld bovenstaande keuken om je huis een moderne touch te geven. Daarnaast biedt deze creator ook fijne interieuritems aan om je badkamer of woonkamer van je Sim een upgrade te geven.

sims 4 mods mutske sims 4 cc

Een andere creator waarbij ik regelmatig even een kijkje neem voor nieuwe downloads is (de Nederlandse!) creator Mutske. Zij stelt met name toffe downloads beschikbaar voor de build mode van De Sims 4. Denk bijvoorbeeld aan een klimop om tegen de muur van je huis te plaatsen of moderne raampartijen. Een leuke manier om het huis van je Sim net wat realistischer te maken.

Welke Sims 4 cc’s spreken jullie het meeste aan? Hebben jullie zelf ook favoriete creators?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER

Fotografie: Fleur Joesten7 reacties


  22 februari 2019

  Ik heb het dus dankzij jou ontdekt hé :p diezelfde avond meer dan twee uur mods zitten uitzoeken. Haha. Vind het super leuk om zo nieuwe dingen te ontdekken. Die eerste twee zien er super leuk uit dus daar ga ik vanmiddag eens een kijkje nemen!  22 februari 2019

  Ik wil eeecht terug The Sims spelen! Die mods zijn zo mooi, lijkt net echt! Fijn dat het tegenwoordig ook zo realistisch kan.  22 februari 2019

  Oh ik hou ook echt zo erg van de Sims! en wat tof, ik heb nu alleen het probleem dat er 1 niet werkt.. weet dus niet welke.. en hij start niet meer op.. alle mods eruit gehaald en hij weigert nog steeds.. heeeeeel vervelend!  22 februari 2019

  Zo tof! Ik speelde vroeger nooit Sims maar ongeveer een jaar geleden heb ik ook eindelijk het licht gevonden… ;) Mijn mapje met mods ontploft helemaal. Het is ook allemaal zo leuk natuurlijk. Bedankt voor het delen!


  Babet

  23 februari 2019

  Hetzelfde als Irene hier!

  Wekelijks wel een uurtje mods zoeken, die MXIMS en een andere die niet via thesimsresource te downloaden zijn doen het niet :( ze zijn de site aan het updaten ofzo, zo jammer!!  24 februari 2019

  Yes, zo leuk om nieuwe modders te ontdekken! Ik ga meteen aan de slag! :)  28 februari 2019

  Wauw, supertof! Ik speel heel soms Sims via mijn Playstation. Expres niet de Sims voor op mijn Macbook gekocht, omdat ik het anders waarschijnlijk veel te vaak zou spelen, haha :)

  Liefs,
  Marloes