Feelgood films om op Valentijnsdag te kijken | Filmtips
14/02/2019


feelgood films netflix filmtips valentijnsdag

Als je je browser hebt geopend, is het je vast niet ontgaan dat het vandaag Valentijnsdag is. En ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik hier niet zoveel mee heb. Waar ik dan wèl veel mee heb? Fijne feelgood films. Voor mij zijn dit films met een snufje romantiek, maar vooral héél veel humor. Leuk om te zien of je nu wel óf geen relatie hebt. In dit artikel vind je 7 fijne feelgood films om op Valentijnsdag te kijken. 

Feelgood films

I Feel Pretty

Renee Bennett weet hoe het is om gemiddeld te zijn in een wereld van de genetisch gezegenden. Nadat ze van een hometrainer is afgevallen en haar hoofd heeft gestoten, gelooft ze dat een betovering haar plotseling heel mooi heeft gemaakt. Voor ieder ander ziet ze er echter precies hetzelfde uit. Renee’s nieuwe zelfvertrouwen ziet haar plotseling carrière maken bij het cosmeticabedrijf waar ze voor werkt en het respect te krijgen van haar idool en baas, Avery LeClaire. (Bron)

Als je op zoek bent naar een film die zichzelf niet serieus neemt: this is ‘the one’. Wel een kleine waarschuwing vooraf: het is zonder twijfel een film die je met verstand op 0 moet kijken. Geen probleem? Go for it!

Isn’t It Romantic?

Een architect die sceptisch is over alles wat romantisch is, wordt plotseling wakker in een romcomwereld waar alles griezelig perfect is. (Bron)

Vanaf vandaag in de bioscoop te bewonderen: Isn’t It Romantic. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik wil deze film héél graag zien. En nee niet alleen vanwege Liam Hemsworth. Ik vind het heerlijk hoe deze film cliché romcoms -hoeveel ik hier ook van houd- op de hak neemt. Nu al één van de betere feelgood films. Wat denken jullie?

Book Club

Vier vriendinnen, die elkaar al jarenlang kennen, komen maandelijks samen voor hun boekenclub. Elk heeft hun portie liefde wel gehad. Diane was 40 jaar getrouwd met haar man. Vivian daarentegen wil geen relatie, maar verkiest onenightstands. Sharon zit middenin een scheiding, terwijl de passie in Carols huwelijk verdwenen is. De levens van de vrouwen worden voorgoed veranderd wanneer ze zich aan de reeks van Fifty Shades of Grey wagen. (Bron)

Met vier tópactrices de hoofdrol waren mijn verwachtingen van deze film hooggespannen, en ik werd niet teleurgesteld. De film kijkt makkelijk weg dankzij de sprekende (en uiteenlopende!) karakters en de vele humoristische scènes. En nee: je hoeft niet eens het boek Fifty Shades Of Grey gelezen te hebben om de verwijzing te snappen.

To All The Boys I Loved Before

Lara Jean Covey (Lana Condor) schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen. (Bron)

De Netflix Original To All The Boys I Loved Before is beslist een aanrader. Deze film is het beste te omschrijven als een ‘high school romcom‘, maar bevat genoeg humor om zelfs de grootste a-romanticus erdoorheen te slepen. Leuk om in je eentje of om met vriendinnen te kijken. Enne: er komt binnenkort ook een tweede deel uit!

Heb je wel zin om een romantische film te kijken? Hier vind je een lijstje met 42(!) romantische films.

The Other Woman

Nadat een vrouw ontdekt dat haar vriendje getrouwd is, probeert ze haar leven opnieuw op de rails te krijgen. Maar wanneer ze per toeval de echtgenote die hij bedriegt ontmoet, beseft ze dat ze veel gemeen hebben, en haar gezworen vijand wordt haar beste vriendin. Wanneer nog een andere affaire aan het licht komt, besluiten de drie vrouwen samen te spannen om wraak te nemen op de leugenachtige overspelige echtgenoot. (Bron)

Over een feelgood film gesproken! The Other Woman bevat humor én girlpower. De perfecte ingrediënten voor een feelgood film op Valentijnsdag als je het mij vraagt. Niet alleen op de laatste plek vanwege een aantal sterke actrices in de hoofdrol: Cameron Diaz, Leslie Mann en Kate Upton.

Easy A

Olive Penderghast is geen opvallende verschijning op haar middelbare school in Ojai, Californië. Wanneer haar wat opdringerige vriendin Rhiannon haar uitnodigt voor een weekendje kamperen, komt ze met de smoes dat ze al een afspraakje met een jongen heeft. Na het weekend bekent ze valselijk aan Rhiannon dat ze seks heeft gehad. De zeer Christelijke Marianne vangt dit op, en al snel gonst het op school van de wilde geruchten. Olive weet niet goed wat ze ermee aan moet, maar besluit dan toch haar nieuwe imago ten volste uit te buiten… (Bron)

Eén van mijn meest favoriete feelgood films ooit is zonder twijfel Easy A. Nog steeds verschijnt er een glimlach op mijn gezicht wanneer ik het nummer “Pocketful of Sunshine” hoor. Als je de film al eens hebt gezien, weet je precies wat ik bedoel. En zo niet: hier alvast een voorproefje.

How To Be Single

New York is gevuld met eenzame zielen die op zoek zijn naar de perfecte match. Dat kan een serieuze relatie zijn, een scharrel of alles daar tussenin. Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom en David hebben gemeen dat ze, tussen de flirtige tekstberichten en onenightstands door, moeten leren vrijgezel te zijn in een wereld waarin de definitie van liefde constant verandert. (Bron)

Nog een luchtig pareltje met Rebel Wilson in de hoofdrol: How To Be Single. Ook in deze film weet de blondine wederom de show te stelen met humor. Natuurlijk éxtra leuk om te kijken als je single bent.

Wat zijn jullie favoriete feelgood films om te kijken op Valentijnsdag? Hebben jullie speciale plannen voor vandaag?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER2 reacties


    14 februari 2019

    Onwijs leuk lijstje! Er zitten zeker een paar films bij die ik nog graag wil zien. Book Club lijkt me het leukst. How to be single vond ik ook een geweldige film. Sowieso blijf ik Rebel Wilson een geweldige actrice vinden :)    14 februari 2019

    haha dit zijn echt fantastische films!