Van geitenyoga tot huskytocht door de Limburgse bossen: mijn favoriete uitjes met dieren
12/02/2019


huskytocht limburg lowland pack ervaring

Ik heb altijd al iets met dieren gehad. Vroeger knuffelde ik met de gepensioneerde politiehond waar mijn vriendinnen bang voor waren, stond ik in Oostenrijk zo op een berg een schaap te aaien en kan de aanblik van Wikkie en Nox mij direct opbeuren. Een uitje met dieren is voor mij dan ook de ultieme blijmaker. In dit artikel deel ik een aantal favorieten: van geitenyoga tot huskytocht door de Limburgse bossen.

geitenyoga Geitenboerderij Ridammerhoeve amsterdam amsterdamse bos

Geitenyoga

Het is misschien één van de meest maffe dingen die ik ooit heb gedaan, maar vergeten zal ik het nooit: geitenyoga. Als de oefeningen je lichaamstemperatuur niet doen oplopen, dan is het wel een geit die zonder gene op je rug springt. Of tegen je been plast, zoals bij mij het geval was. Populaire yogaposes die zijn omgedoopt tot ‘downward facing goat‘ maakten het geheel af. Zeker een unieke ervaring. Mocht je het leuk vinden dan kun je er in dit artikel nog véél meer over lezen.

hike runyon canyon with a rescue dog airbnb experience

Wandelen met rescue dogs

Voor deze ervaring is een vliegticket naar Los Angeles of San Diego wel vereist, maar het is zonder twijfel een enorme aanrader. Ik vind het altijd ontzettend leuk om met honden te wandelen en Runyon Canyon is natuurlijk één van de beste plekken om dit te doen. Hallo schitterend uitzicht op L.A.! De activiteit ‘Hike Runyon Canyon with a rescue dog’ kost $50.- per persoon. Niet bepaald goedkoop, maar dit alles voor een goed doel. De ervaring is door AirBnB bestempeld dan ook als een erkende activiteit met ‘social impact’. Hierdoor gaat de volledige(!) opbrengst naar de opvang, verzorging en eventuele medicatie van de (asiel)honden. Daarnaast zijn de wandelingen goed voor de honden om te leren socialiseren met vreemde mensen en honden. Enorm belangrijk om de kans op herplaatsing te verhogen. Mocht je naar L.A. gaan, dan kan ik deze ervaring zeker aanbevelen!

huskytocht limburg lowland pack ervaring

Huskytocht door de Limburgse bossen

Voor mijn 27e verjaardag werd ik door mijn zus en haar man verrast met een huskytocht door de Limburgse bossen. Een absoluut bucketlistmoment! Met zes Syberische husky’s voor de kar mochten we (oké, niet erg lang) door de bossen racen. In verhouding een erg prijzige ervaring, maar het mogen knuffelen met honden maakte een hoop goed. Bovendien mochten we ook meehelpen met de honden voor de kar te spannen. Wat overigens een stuk ingewikkelder is dan het lijkt. Een ervaring die zeker naar meer smaakte! In dit artikel kun je meer lezen over mijn ervaring.

Vinden jullie het ook leuk om activiteiten met dieren te ondernemen? Wat zijn jullie favorieten?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER6 reacties


  12 februari 2019

  Wat een leuk artikel! Het zijn stuk voor stuk uitjes die mij ook geweldig lijken, vooral de geitenyoga. Daar wil ik me dit voorjaar zeker eens voor opgeven. Ik heb zelfs al een vriendin zo gek gekregen mee te gaan ;)  12 februari 2019

  Haha, geitenyoga, hoe verzinnen ze het toch? Ben nu wel benieuwd geworden.  12 februari 2019

  Wat een leuke uitjes! Geiten yoga klinkt echt heel grappig, haha :D


  Meinke

  12 februari 2019

  Wat een grappig artikel.
  Weet je dat je gratis met honden kunt wandelen van het asiel, gewoon in Nederland. Vaak hoef je niets meer te doen dan vrijwilliger te worden van het asiel of help mensen, die door omstandigheden even niet de hond kunnen uitlaten of voor de kat kunnen zorgen, in de buurt door je diensten aan te bieden.
  Groet Meinke  12 februari 2019

  Dat geitenyoga lijkt me echt hilarisch. Ik ben ook helemaal gek op dieren, dus deze drie activiteiten lijken me allemaal erg leuk.


  Marrit

  13 februari 2019

  Echt super leuk om weer te zien! Ik ben ook echt super gek op dieren, en wil eigenlijk het liefst de hele dag door ze omringt worden! Mijn vriend heeft mij afgelopen weekend als cadeau, een wandeling met Alpaca’s gegeven, super tof! Die beesten zijn zo zacht en hebben zo’n lief koppie! Zo en nu en dan zetten ze de sprint erin en moesten we achter ze aan rennen om ze niet kwijt te raken, haha.
  Toevallig zit er ook een bedrijf in Brabant die wandelingen organiseert, echt een aanrader voor dierenliefhebbers!