Instagram Stories tips: 5 praktische tips om je online zichtbaarheid te vergroten
14/03/2019


instagram stories tips content ideeën instagram expert social media expert

Toen Instagram Stories nét werd gelanceerd was ik behoorlijk sceptisch, maar inmiddels post ik hier fanatieker dan in de feed zelf. Vreemd? Nee, juist niet. Het is een laagdrempelige manier om content te delen en een stuk meer ongefilterd. Bovendien is het ook een handig platform om te gebruiken wanneer je een eigen onderneming hebt. Hoe? In dit artikel deel ik 5 manieren om Instagram Stories succesvol in te zetten voor je onderneming.

Instagram Stories Tips

Vertel over je learnings, tips en inzichten

Eén van de meest waardevolle manieren om Instagram Stories te gebruiken voor je onderneming, is het delen van learnings, tips en inzichten. Oftewel: content waar de kijker écht iets aan heeft. Deel als content creator bijvoorbeeld regelmatig contenttips om jezelf als autoriteit op dit gebied te positioneren. Of deel bijvoorbeeld een inzicht wat een zakenlunch, online cursus of boek je heeft gegeven. Een absoluut voorbeeld op dit gebied is voor mij zonder twijfel @celinecharlotte. Zij neemt haar kijkers op dagelijkse basis mee in haar learnings en inzichten die ze opdoet als eigenaar van SPOT. en C Academy en deelt de beste Instagram Stories tips. Aanrader!

Deel je dagelijkse to-do’s

Als je mij volgt op Instagram is het je vast wel opgevallen dat ik speciale to-do list templates heb gemaakt om mijn volgers mee te nemen in mijn dag. Mensen vinden het namelijk lastig zichzelf voor te stellen wat ik nu eigenlijk zoal op de dag doe. Het regelmatig delen van mijn to-do list, en de voortgang hiervan, geeft dit inzicht. Het is natuurlijk wel een tijdsinvestering om dit bij te houden, maar je krijgt er ook veel tijd voor terug. Het openbaar delen van mijn to-do list is namelijk de ultieme stok achter de deur om nóg harder te werken.

instagram stories tips content ideeën instagram expert social media expert

Geef een kijkje in je leven

De kracht van Instagram Stories zit ‘m voornamelijk in het feit dat je hier de ‘ongefilterde’ zijde van je leven kan delen. Ook wanneer je een eigen onderneming hebt, kan het daarom aantrekkelijk zijn om hier gebruik van te maken. Het delen van een persoonlijke ervaring kan je connectie met de kijker sterker maken. Mensen willen namelijk graag werken met mensen. En het is ook nog één van de meest onderbouwde Instagram Stories tips: het is namelijk bewezen dat persoonlijke accounts gemiddeld véél meer volgers, bereik en engagement hebben dan bedrijfsaccounts zonder duidelijke ‘brand ambassador’. Maak hier slim gebruik van.

Laat je portfoliowerk zien

Natuurlijk is Instagram Stories ook dé plek om je portfoliowerk te delen. Is jouw artikel deze maand gepubliceerd in Cosmopolitan of Fashionchick Girls? Deel het op Stories! Of ben je achter de schermen met een heel tof project bezig? Neem de kijker via Instagram Stories mee in je werkproces. Dit geeft hen wederom een goed beeld wat je zoals doet en waarvoor je (eventueel) ingehuurd kunt worden.

Ga de interactie aan met je volgers

Misschien wel het belangrijkste: ga op Instagram Stories de interactie aan met je volgers. Of je nu voor jezelf werkt of een multinational bedrijf hebt: dit zijn je beste brand ambassadors. Laat je volgers door middel van polls meebeslissen over de nieuwe collectie, geef ze de mogelijkheid een vraag te stellen of hun mening te delen via de vraagsticker en ga met in gesprek via de DM’s. Ook ik probeer dit regelmatig te doen en dit levert me iedere keer zoveel nieuwe, waardevolle inzichten op. En het is ook nog eens heel gezellig!

Zet jij Instagram Stories ook in voor jouw onderneming? Wat zijn jouw favoriete Instagram Stories tips?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER13 reacties


  14 maart 2019

  Fijne tips weer. Ik zie dat er steeds vaker allerlei Instagram tips worden gedeeld, maar jij bent eerlijk gezegd één van de weinigen waar ik ze echt bij lees. Jouw stories vind ik ook altijd leuk en inspirerend :-).


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2019

  Wat een groot compliment! Dankjewel :-)  14 maart 2019

  Jaaaa! Ik ben een grote fan van Charlotte! Ze is zo inspirerend.

  Ik merk dat ik het nog rete lastig vind om dagelijkse to-do te delen en ook consequent te posten, maar ik ben bezig om daar verandering in te brengen.


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2019

  Wat tof dat je dit wilt doen! De één vindt het heel fijn werken, terwijl de ander het juist als een obstakel ziet – check vooral bij jezelf wat werkt voor jou :-)  14 maart 2019

  Jouw tips zijn altijd zo waardevol! Ik zet Stories eigenlijk helemaal nog niet optimaal in. Die interactie met volgers vind ik dan weer wel erg fijn!


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2019

  Ah, dit vind ik heel fijn om te horen! Dankjewel <3  14 maart 2019

  Wat een super fijne tips! Ik merk dat ik vaak vergeet om iets in stories te plaatsen, vooral als ik heel hard en geconcentreerd aan het werk ben haha. Ik vind het nog steeds moeilijk om het in mijn routine te krijgen.


  Femke - Youniqueblog

  14 maart 2019

  Dit snap ik heel goed! Je moet het ook echt alleen doen als het jou vooruit gaat helpen. Anders is het natuurlijk zonde van de (tijd)investering :-)  14 maart 2019

  Je hebt weer fijne tips met ons gedeeld thanks wijfie! <3


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2019

  Yay, wat fijn om te horen <3  15 maart 2019

  Fijne tips weer. Ik vind jouw instagram stories ook altijd onwijs inspirerend om te zien!


  Femke - Youniqueblog

  15 maart 2019

  Dit vind ik zo leuk om te horen! Dankjewel <3  19 maart 2019

  Wat een fijne tips zijn dit, zeg! Ik ben de laatste tijd ook meer bezig met Instagram, ik merk dat dat platform echt wel zorgt voor een groei. Ik ga @celinecharlotte meteen eventjes op zoeken! :) Ook volg ik jou nu ook!