Yesss, er komt een tweede druk van mijn boek Fuck the quarterlife crisis
11/06/2018


femke kamps fuck the quarterlife crisis tweede druk millennial burnout millennials generatie y

Onwerkelijk, overweldigd, maar vooral blij. Héél erg blij. Natuurlijk hoopte ik toen Fuck the quaterlife crisis werd gelanceerd dat het aan meer mensen zou worden verkocht dan mijn ouders en een handjevol vriendinnen. Maar dat het boek inmiddels al bijna een paar duizend(!) keer over de toonbank is gegaan, is… wauw. En dat betekent: een tweede druk!

Hoe het allemaal begon…

Het was in de zomer van 2016 dat ik voor het eerst last kreeg van hyperventilatie. Zelfs zoiets simpels als naar een feest gaan, voelde al langere tijd niet simpel meer. Mijn hoofd zat vol. Overvol. Vooral met tientallen vragen en minstens zoveel belemmerende gedachten. Talloze ‘moetjes’ die ik mezelf oplegde. Hoge verwachtingen waaraan ik wilde voldoen. Vooral de hoge verwachtingen van mezelf. Waarom kon ik niet ‘gewoon’ gelukkig zijn? Anderen bleek het namelijk allemaal prima af te gaan. Waarom lukte het mij dan niet? Vragen die uiteindelijk allemaal onder één noemer geschaard konden worden: de quarterlife crisis.

Stomme term

Ik weet het: de term quarterlife crisis roept nog weleens wat weerstand op. Ongemak, spot… Met de term ‘crisis’ wil natuurlijk niemand zich associëren. En toegeven dat je als millennial (nog zo’n stomme term) een ‘identiteitscrisis’ hebt voelt helemaal alsof je de rol van ‘derde boom’ bij de plaatselijke musicalvereniging hebt verworven. Totaal onbevredigend.

Toch ben je niet de enige die zich zo voelt. In de huidige maatschappij waarin prestatiedruk hoogtij viert en iedere alsmaar ‘druk’ is lijken we allemaal te verdwijnen in het bosrijke ensemble. En zien we door al die bomen het spreekwoordelijke bos niet meer. Hetgeen waar het echt om draait. Jouw persoonlijke versie van succes en geluk.

femke kamps fuck the quarterlife crisis tweede druk millennial burnout millennials generatie y

Herkenning

Fuck the quarterlife crisis is niet alleen een pick me up voor ambitieuze twintigers, maar bovenal een kritische noot op de huidige maatschappij. De enthousiaste reacties die ik van leeftijdsgenoten op dit boek krijg zijn overweldigend en ontroerend. Maar net zo waardevol vind ik de reacties van lezers die zich helemaal niet onder deze leeftijdscategorie kunnen scharen. Die minstens zoveel herkenning vinden in het boek en opperen dat iedereen het boek zou moeten lezen om jezelf én elkaar beter te begrijpen. Met de tweede druk komt dit weer een stapje dichterbij.

Voor iedereen die het boek inmiddels al heeft gekocht: ont-zet-tend bedankt voor jullie steun. Woorden kunnen niet uitdrukken hoeveel dit voor mij betekent. En dat wil wat zeggen voor een tekstschrijver ;-)

Het vervolg

Mocht je Fuck the quarterlife crisis nog niet hebben gelezen of wil je het graag cadeau aan iemand doen: mijn boek is verkrijgbaar voor 14,95 bij o.a. Uitgeverij Thema of o.a. Bol.comAKOBrunaECI en Managementboek.nl. Ook is er mooi vervolg op mijn boek: de training Jouw weg naar persoonlijk succes en geluk in samenwerking met opleidingsinstituut Schouten & Nelissen.

Oké, en nu ga ik weer even verder met dansen door het huis. Snappen jullie vast wel. Hebben jullie mijn boek al gelezen? 

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER13 reacties


  11 juni 2018

  Wauwww, super gaaf. Heerlijk dat je boek zo goed wordt verkocht. Ik zou ook lekker gaan dansen door mijn huis!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Yes, ik ben zo blij :-)  11 juni 2018

  Wat ontzettend gaaf dat er nu een tweede druk van je boek komt! Ik kan me voorstellen dat je dan dansjes door de kamer maakt :) Gefeliciteerd!
  Ik ben toevallig momenteel bezig in je boek en vind het tot nu toe één groot feest van herkenning. En dankzij je fijne en soms lekker cynische schrijfstijl leest het ook nog eens heerlijk weg!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Wauw, wat ontzettend leuk om te lezen! Dankje-, dankje-, dankjewel :-)  11 juni 2018

  Wow wat tof! Echt zo leuk voor je!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Lief, dankjewel Meryl!  11 juni 2018

  Wat tof!! Congratz! Ik heb het boek zelf nog niet maar staat hoog op mijn lijstje dus Yay, voor de tweede druk :)


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Wat tof om te horen! Laat je me weten als je ‘m gaat lezen? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!


  Iris

  11 juni 2018

  Gefeliciteerd! Je boek was voor mij heel herkenbaar en heeft me echt geholpen, dankjewel!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Zo ontzettend fijn en bijzonder om te lezen <3  12 juni 2018

  Zó cool, gefeliciteerd! Ik heb het nog niet gelezen, maar het staat op m’n lijstje. :-)


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Wat leuk om te lezen Jessica! Laat je het me weten als je ‘m gaat lezen? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!


  Lianne

  3 juli 2018

  Ik heb je boek net uit en ik ben onder de indruk. Met een lach en een traan geef je me niet alleen bevestigende inzichten en lessen die ik de afgelopen vier jaren zelf met schade en schande heb opgedaan, maar ook nieuwe waar ik echt wat aan heb. Zo ontzettend herkenbaar. Kortom, je boek is een saving lifeguide en liefdevolle steun in de rug van niet alleen twintigers, maar ie-de-reen. (L) (En dat zeg ik niet omdat ik al bijna 30 ben en ‘m’n shit’ nog lang niet op orde heb;-))

  Dankjewel en gefeliciteerd Femke!

  PS. Wel even je succes vieren hè!