Instagram Stories ideeën: waardevolle content voor Instagram Stories
13/06/2018


Instagram Stories ideeën content tips

Hoewel ik aanvankelijk net als ieder ander ietwat sceptisch was ten opzichte van Instagram Stories, ben ik nu helemaal om. Deze Instagram feature biedt zoveel leuke mogelijkheden om content te delen. Ik vind het ontzettend leuk om hiermee te experimenteren. Wil jij ook alles uit Instagram Stories halen? In dit artikel deel ik een aantal originele Instagram Stories ideeën op het gebied van content.

Hoewel Instagram Stories als uitgangspunt natuurlijk draait om het delen van niet-perfecte foto’s en video’s die je (misschien liever) niet op je tijdlijn zet, betekent dit natuurlijk niet dat het creëren van originele content voorbij hoeft te zijn. Er zijn talloze manieren om Instagram Stories die eigen signature te geven. Niet alleen interessant voor bedrijven, maar ook om je persoonlijke account te onderscheiden.

Instagram Stories Ideeën

 Geef een kijkje ‘achter de schermen’

Instagram Stories is de feature bij uitstek om beelden van jouw alledaagse leven te delen. Ik weet wat je denkt: “Mijn leven is helemaal niet zo spannend.” En nee, misschien leent niet iedere dag zich om te delen via Instagram Stories. Bedenk alleen wel dat dingen die voor jou misschien ‘alledaags’ zijn, dit helemaal niet hoeven te zijn voor jouw volgers. Bovendien kan herkenning er juist voor zorgen dat mensen het alleen maar leuk(er) vinden om jouw Stories te bekijken.

Deel je werk en/of dienst(en)

Ik vind Instagram Stories ook een ontzettend leuke manier om mijn werk tussen de spreekwoordelijke bedrijven door te delen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een afbeelding of video zijn, maar zo heb ik bijvoorbeeld ook laatst een stopmotion gemaakt. Ik had met mijn mobiel verschillende afbeeldingen geschoten waarbij de schoolagenda’s waaraan ik heb meegewerkt voor het schooljaar van 2018 – 2019 één voor één aan de scène werden toegevoegd.

Quick tip: probeer af te wisselen met het type content dat je via Instagram Stories deelt. Wissel foto’s, video’s, boomerangs en stopmotions met elkaar af om het voor je volgers leuk te houden om het te blijven volgen.

Deel tips

Als er één regel van toepassing is op alle socialmediakanalen dan is het wel: voeg waarde toe. Gebruik Instagram Stories dan ook niet alleen als een kanaal voor schaamteloze zelfpromotie, maar voeg waarde voor je volgers toe. Dit kan bijvoorbeeld door tips te delen. Dit kan je favoriete hotspot zijn, een interessant boek dat je momenteel aan het lezen bent of een inspirerende podcast. Ook heel tof: journalist en coach Charlotte van ‘t Wout heeft onlangs een Instagram Stories cursus gelanceerd. Voor een klein bedrag krijg je toegang tot een privéaccount waar ze Instagram Stories inzet om haar tips en tricks per gekozen thema te delen. Heel innovatief en badass!

Ga de interactie aan

Eén van de leukste dingen aan Instagram vind ik dat het de mogelijkheid biedt om op laagdrempelige manier met (on)bekenden in contact te komen. Ook door middel van Instagram Stories kun je dit doen. Deel een poll, vraag je volgers naar hun mening d.m.v. het ’emoji-balkje’ of onderwerp je volgers aan een heuse quiz. Zo kocht ik onlangs L’Oréal Colorista in twee verschillende kleuren en vroeg ik via Instagram Stories welke kleur mijn volgers wilden dat ik als eerste zou proberen: roze of paars. Het merendeel stemde op roze en daarom ga ik deze kleur binnenkort ook als eerste proberen. Leuk!

Quick tip: Wil je een video delen? Maak altijd gebruik van ondertiteling. Schrijf met de tekstfunctie een kleine samenvatting van wat je zegt en plaats deze duidelijk zichtbaar in beeld. Het merendeel van je volgers kijkt je video namelijk zonder geluid en zullen anders niet horen wat je zegt. Zonde!

 

Deel je laatste Instagram-post

Sinds kort heeft Instagram Stories een nieuwe feature waarbij je met slechts twee klikken je laatste Instagram post via Stories kunt delen. Klik hiervoor op het papieren vliegtuigje onder je Instagram-post en kies voor de optie ‘Bericht toevoegen aan je verhaal’. Zeker interessant gezien vanwege het huidige algoritme je nieuwe post de populariteitswedstrijd al snel kan verliezen. Het delen van deze post via Instagram Stories zorgt ervoor dat het bereik van je post wordt vergroot.

Maak een template

Wat je ook steeds vaker voorbij ziet komen zijn zogenaamde templates die je kunt invullen. Je kunt deze templates overnemen van bestaande accounts (zie o.a. @thesundaychapter, @mowoblog@thegoaldiggersclub en @cosmopolitan_nl) maar als je een beetje handig bent met Photoshop kun je ook zelf deze leuke templates maken. Wees hierin creatief en maak bijvoorbeeld templates die gebruikers niet alleen tekstueel, maar bijvoorbeeld ook met gif’jes en de emoji-slider kunnen invullen. Vergeet niet je eigen watermerk of copyrightlogo toe te voegen!

Take-over

Nóg een leuke manier om Instagram Stories in te zetten is bijvoorbeeld door een take-over te doen. Vooral interessant voor bedrijven. Laat bijvoorbeeld een influencer de Instagram Stories van jouw webshop voor één dag overnemen en dit aankondigen via zijn of haar kanalen. Of laat een expert uit jouw vakgebied gedurende dag waardevolle tips en insights delen via Instagram Stories. Zo biedt je niet alleen waardevolle content, maar vergroot je ook je bereik.
Meer inspiratie? Lees onderstaande artikelen of neem contact met me op via mijn online portfolio:
Handige apps die ik gebruik voor Instagram
Social media tips: een overzichtelijke Instagram biografie

Maken jullie graag gebruik van Instagram Stories? Welke Instagram Stories ideeën vinden jullie het leukst?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER8 reacties


  13 juni 2018

  Wat een fijne tips! Al een tijdje wil ik wat meer gebruik maken van de Insta Stories maar tot nu toe faalt dit een beetje. Dus wie weet is dit net dat ene schopje!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Leuk om te horen! Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren :-)  13 juni 2018

  Toffe tips! Ik vind het ook een heel leuk medium, maar de consistentie moet er nog een beetje in komen. Je kunt via canva.com ook mooie templates maken. Je kunt je eigen afmetingen gebruiken: 1080 bij 1920 uit m’n hoofd. Er zijn YT video’s over.


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Klopt helemaal. Mooie aanvulling op dit artikel, dankjewel!  13 juni 2018

  Ik gebruik Instagram Stories wel, maar eerlijk? Ik doe maar wat, haha! Ik vind het juist fijn om een vrijwel ongecensureerd kijkje in iemands leven te krijgen. :-)


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Dat is ook zeker zo! Maar dit maakt het niet minder leuk om hiermee te spelen, vind ik ;-)  14 juni 2018

  Wat een goede tips! Ik wist dus helemaal niet dat je je laatste instagram post kon delen door middel van het vliegtuigje. Nu dus wel dus gelijk even gebruik van maken ofcourse. Vind artikelen zoals deze zo leuk!


  Femke - Youniqueblog

  15 juni 2018

  Yes, wat tof om te horen! Ik blijf ze ook zeker schrijven :-)