DIY's met cactussen en vetplanten: van cactussentuin tot een terrarium voor planten
24/10/2018


DIY cactussen en vetplanten interieur cactus vetplant tips kratje houten kratje planten terrarium DIY's met cactussen en vetplanten

Als je -net als ik- niet gezegend bent met groene vingers dan zijn cactussen en vetplanten dé manier om je interieur net dat beetje groener te maken. De afgelopen jaren hebben Roy en ik dan ook al een behoorlijke verzameling aan cactussen en vetplanten in ons huis verwelkomd. En daar hebben we behoorlijk wat leuke dingen mee gedaan: van een terrarium voor planten tot een cactussentuin. In dit artikel vind je een overzicht van mijn favoriete zelfgemaakte DIY’s met cactussen en vetplanten.

DIY’s met cactussen en vetplanten

DIY cactussen en vetplanten interieur cactus vetplant tips kratje houten kratje DIY's met cactussen en vetplanten

Cactussen in een kratje

Eén van de eerste DIY’s met cactussen die een plaatsje kreeg in ons interieur was dit houten kratje met cactussen. We spotten dit idee destijds bij IKEA en waren zo enthousiast dat we de benodigde spullen zelf in huis haalden. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een houten kratje, een aantal mini-cactussen, een boor en wat schroeven. Dan is het slechts een kwestie van gaatjes in de potten boren. Heb je dit eenmaal gedaan, dan kun je een schroef in de cactuspot draaien en het kratje aan de muur bevestigen. Mocht je meer foto’s willen zien dan vind je deze hier.

DIY cactussen en vetplanten interieur cactus vetplant tips kratje houten kratje planten terrarium cactussentuin

Cactussentuin

Eén van de meest recente DIY’s met cactussen en vetplanten is de cactussentuin. Hier zijn we nog steeds erg blij mee! Het heeft een prominente plek gekregen op de eettafel en het is ontzettend leuk om de planten dag voor dag te zien groeien. Ook deze DIY is zeker niet de moeilijkste, maar een paar dikke handschoenen is zeker nodig. Het is namelijk onmogelijk om met blote handen deze cactussentuin te maken zonder te eindigen als speldenkussen. Verder heb je voor deze DIY alleen een grote pot nodig, potgrond en een variatie aan verschillende soorten (door jouw gekozen) cactussen en vetplanten. Je vindt hier het handige stappenplan om je eigen cactussentuin te maken.

DIY cactussen en vetplanten interieur cactus vetplant tips kratje houten kratje planten terrarium

Terrarium voor planten

Nóg een favoriete DIY met cactussen en vetplanten is dit terrarium voor planten. Hoewel het aantal planten inmiddels helaas wat is uitgedund door een aantal graafbuien van onze jongste poes Nox, blijf ik dit terrarium erg mooi vinden. Net zoals bij de andere DIY’s, heb je ook hiervoor weinig nodig: een glazen decoratiestuk, wat extra potgrond en een mini-assortiment aan cactussen en vetplanten. Lijkt het je leuk om dit terrarium voor planten ook te maken, dan vind je hier een handig stappenplan.

Wat vinden jullie de leukste DIY’s met cactussen en vetplanten? Welke DIY zouden jullie eens willen proberen?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER2 reacties


    25 oktober 2018

    Die cactussen in dat kratje zijn zo tof! Vraag me alleen af of ik een gat in een pot zou kunnen boren zonder dat de boel uit elkaar spat, haha.    30 oktober 2018

    Wat een leuke tips, vooral die in het kratje vind ik leuk. Ik ben dol op cactussen dus ik wil zeker nog eens crea brea doen ermee!