De allerleukste en mooiste momenten van 2015 -
30/12/2015


de mooiste momenten van 2015
‘Dit gaat het jaar van vele veranderingen worden,’ zei mijn moeder nog cryptisch aan het begin van 2015. En óf ze gelijk had. Zo behaalde ik dit jaar mijn masterdiploma, ging ik een maand naar New York en vond ik samen met mijn vriend een heel mooi appartement in het centrum van Den Bosch. Wat er allemaal wel net binnen één jaar kan veranderen…

Het is voor mij héél gek om aan het begin van dit jaar terug te denken. Ik had géén idee dat ik zou gaan samenwonen in Den Bosch (we hadden toen nog Utrecht op het oog) en ook New York stond nog helemaal niet op de planning. Het lijkt net of dat meisje op 1 januari 2015 een heel ander persoon is, dan dat meisje vandaag op 30 december 2015. Heel gek. 2015 is voor mij het jaar waarin ik….

Officieel ben begonnen als freelance tektschrijver
Hoewel het idee mij een paar jaar terug nog de stuipen op het lijf jaagde, besloot ik er dit jaar voor te gaan: mezelf officieel inschrijven bij de Kamer van Koophandel als ondernemer. Gelukkig ging het vanaf de eerste dag vloeiend en had (nee: heb) ik het enorm druk met diverse verschillende projecten. Ik ben dan ook best wel een beetje trots dat ik het mezelf heb gegund deze stap te wagen. Ik was van plan om dit jaar te zien als ‘uitprobeerjaar’. Om erachter te komen of dit daadwerkelijk wel écht iets voor me was. Het antwoord? Een volmondige ‘JA’!

Mijn masterdiploma (MSc) heb behaald
Hoe ik op het idee ben gekomen weet ik niet, maar ik heb altijd al de droom gehad om een universitair diploma te halen. Toen ik vorig jaar mijn bachelordiploma behaalde, besloot ik na enige twijfel ook voor mijn masterdiploma te gaan. Ik ben ontzettend blij dat ik dit heb gedaan, want -ondanks dat het lastig was in combinatie met mijn freelance-werk en het echt niet altijd even leuk was– heb ik toch nog ontzettend veel bijgeleerd binnen één jaar. Ik had een ontzettend interessante afstudeerscriptie en ik vind het toch wel pretty badass dat ik mezelf vanaf dit jaar Master of Science mag noemen.

Op vakantie ben geweest naar Bali en Barcelona
Nog één ding die ik altijd al heel graag heb gewild: naar Bali. Even 17 dagen volledig weg . Het hoogtepunt was misschien nog wel het vrijlaten van een babyzeeschildpad – zo lief. En SURFEN! Dat zou ik wel iedere week willen doen. Ook ging ik met Carlijn een paar dagen naar Barcelona, héél leuk. Ik zal het alleen nooit meer vergeten om een héél nare reden: de dag van tevoren was een vliegtuig neergestort, waarop ook wij app’jes kregen ‘wanneer we nou ook alweer zouden vertrekken’. Het was destijds ook geheel onduidelijk wat de reden was waarom het vliegtuig was neergestort en het feit dat er een Nederlands meisje van onze leeftijd in zat, gaf mij een behoorlijke klap. Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan en ben met een ziek gevoel het vliegtuig ingestapt. Sinds die ervaring vind ik vliegen een stuk minder fijn.

new york
Een maand in New York heb gewoond
Enkele maanden geleden choqueerde ik mijn omgeving met het feit dat ik in mijn eentje naar New York wilde en ook daadwerkelijk ging. Ik was vooral gechoqueerd door het feit dat iedereen zo gechoqueerd was. Als je mij ook maar een beetje kent dan weet je dat ik a) hou van reizen b) graag in mijn eentje ben en c) een zwak heb voor New York. Hoewel ik daar ook wel mijn paniekmomenten heb gehad, heb ik het bovenal enórm naar mijn zin gehad. En eerlijk? Ik krijg nog steeds een kleine steek van heimwee als ik beelden van New York zie. Gelukkig heb ik nog steeds (mail)contact met mijn lieve host om dit een beetje te verzachten. Dat ik héél graag terug wil, is geen geheim. Het liefst morgen.

Met acupunctuur ben begonnen
Hoewel ik er in eerste instantie nogal sceptisch tegenaan keek, ben ik blij dat ik ermee ben begonnen. Na ruim een jaar zware medicijnen te slikken, is mijn chronische darmontsteking dankzij de acupunctuur eindelijk onder controle en hoef ik (tot dusver) ook geen antibiotica meer te slikken voor mijn blaas. Wat heel fijn is, omdat deze twee elkaar natuurlijk enórm in stand hielden. Het gaat eindelijk de goede kant op wat een enorme opluchting is. Mijn MDL-arts zei ook een jaar geleden tegen mij dat ik echt een verschil ga merken qua energie (e.d.) wanneer die ontsteking onder controle is. Hoewel ik me nooit -zoals hij dacht- me extreem moe heb gevoeld, begin ik langzaam aan te snappen wat hij bedoelt… En damn. Misschien was ik toch wel heel erg moe.

samenwonen
Een appartement vond met mijn vriend
Not with a fizzle, but with a bang… Wat een fijne manier om dit jaar te eindigen. Sinds enkele weken wonen mijn vriend en ik definitief samen en ik vind het heel goed gaan. Hoewel mijn vriend mij er steeds op blijft wijzen dat we nog maar nét samenwonen en we er dus eigenlijk niets van kunnen zeggen. Ach. Ik ga in ieder geval met goede moed het nieuwe jaar in. En dit lijkt mij het allerbelangrijkste.

Daarnaast was dit ook het jaar waarin ik:
Shifra ontmoette op een HEMA-event. Na tijdenlang online contact te hebben gehad, besloten Shifra en ik elkaar eens in het echt te ontmoeten tijdens een event van HEMA. Samengevat? Sindsdien heb ik er een nieuwe, goede vriendin bij die ondertussen eigenlijk al te veel van me weet ;-)
– Leerde hoepelen. Aangestoken door Jennie besloot ik te investeren in een Unicorn-hoepel van Hoop It-Yourself. Dit was werkelijk de beste keuze ooit. Toen ik het eenmaal onder de knie had, kreeg ik er ontzettend veel plezier in. Ondertussen hoepel ik 2 à 3 keer per week zo’n 40 minuten per dag.
Een bril kreeg. Voor -jawel- dichtbij. Ik draag ‘m dan ook puur en alleen wanneer ik achter de computer werk.
– Hysterisch was omdat Hilary Duff eindelijk een nieuw album uitbracht. En Selena Gomez. EN Demi Lovato. #toomuchtohandle
Mijn blogheldinnen van A Beautiful Mess ontmoette.
Ik voelde me even het verloren, derde zusje van Emma en Elsie.
Mijn allereerste socialmediaworkshop gaf.
Dingen die ik héél leuk vind: social media en mensen nieuwe dingen leren. Voeg deze twee dingen samen en een nieuw avontuur is geboren: socialmediaworkshops geven.
– Meedeed aan World Pillow Fight Day. Mijn vriend en ik hielden het welgeteld vijf minuten vol ;-)
– Met kittens mocht knuffelen als
cadeautje. Misschien wel het beste cadeau wat mijn vriend mij ooit heeft gegeven…

Wat ik het leukste vind aan aankomend jaar? Ik heb in principe nog geen plannen. Hoewel ik normaal altijd wel íéts op de planning heb staan, laat ik me dit jaar gewoonweg verrassen. Ik ben ervan overtuigd dat er weer genoeg mooie dingen op mijn pad komen. Afgelopen jaar ben ik immers ook meerdere malen verrast en dit waren dan ook meteen de hoogtepunten van dit jaar. 2016… Ik ben er helemaal klaar voor!

Wat zijn jullie hoogtepunten van 2015? Hebben jullie wel plannen voor 2016?



27 reacties


    30 december 2015

    Wauw, wat heb je dit jaar fantastische dingen gedaan! En die reizen.. Echt geweldig! Ik vind het nog steeds super stoer dat je alleen naar NY bent geweest. En wat fijn dat het beter gaat met je gezondheid! Op naar een prachtig 2016!



    30 december 2015

    Wat een geweldige dingen zeg! Wauw! Je mag enorm trots zijn!



    30 december 2015

    Wow, jouw jaar was heel veelzijdig. Leuk zeg! Vooral leuk dat ik veel dingen al wel in blogs en vlogs heb gelezen, leuk om te volgen :)



    30 december 2015

    Leuk om te lezen en ik vind het nog steeds zo ontzettend gaaf dat je een maand alleen naar NYC bent geweest. Een ervaring om nooit meer te vergeten!



    30 december 2015

    Wauw wat een super tof jaar Femke! Ik heb dit jaar ontzettend genoten van mijn roadtrip naar Finland! En het feit dat ik in 2016 naar Barcelona ga! Ik hou gewoon te veel van reizen ;)



    30 december 2015

    Ah wauw wat een toffe hoogtepunten en dit was helemaal jou jaar! Een maand in New york wonen, zo stoer dat je dat gewoon gedaan hebt. En natuurlijk het samen wonen met je vriend, zo leuk!

    Liefs! Evelien



    30 december 2015

    Ik wist al wel dat jij een fijn jaar achter de rug hebt.. Maar als je het zo opgesomd ziet, dan kun je het met zekerheid zeggen: jij hebt een fantastisch jaar achter de rug.. Op naar een heel mooi 2016, dat die maar even mooi, of nog mooier mag worden :-)!



    30 december 2015

    Die maand in New York wonen lijkt me toch wel echt pretty awesome! Wil ik ook kunnen zeggen, maar helaas trekt Amerika de rest van het gezin niet zo ;) Mijn hoogtepunten zijn heel divers, maar mijn favoriet is toch wel het concert van Taylor Swift waar ik naartoe ben geweest. En dat ik mijn haar kort heb geknipt – iets dat ik voor het eerst in 14 jaar durfde!



    30 december 2015

    Wat een mooie hoogtepunten! Mijn hoogtepunt was zonder twijfel New York! Verder ben ik samen met een vriendin een blog gestart, ben ik op vakantie geweest naar Duitsland, en hebben we heel wat verbouwingen in ons huis gedaan (zoals de badkamer).



    30 december 2015

    Wat een heerlijk jaaroverzicht! Heel veel hoogtepunten in één jaar tijd zeg. Afstuderen (ik weet nog dat ik je scriptie ZO boeiend vond haha!), samenwonen, op jezelf wonen in friggin’ New York … geweldig zeg! Dat 2016 een even mooi jaar mag worden! X



    30 december 2015

    Ik heb dit jaar zelfs 7 maanden in Barcelona gewoond! :-D De dag dat het vliegtuig neerstortte, keerde mijn moeder net terug naar België. Er was hier dus ook grote paniek, dat kun je je wel voorstellen. Wat een leuk jaar had je, zeg! Ik hoop dat je 2016 even mooi mag worden.



    30 december 2015

    Je hebt een prachtig jaar achter de rug! Dat 2016 ook maar zo goedgezind mag zijn meis! X



    30 december 2015

    Wat een boel mooie momenten heb jij gehad in 2015!
    Ik vind het echt knap dat je een maand naar New York bent geweest.



    30 december 2015

    Wat een leuke dingen heb je meegemaakt dit jaar! X



    30 december 2015

    Mooi jaar heb je gehad, fijn nieuwjaar!



    30 december 2015

    Klinkt als een jaar vol hoogtepunten! Ik vind het nog steeds zo gaaf dat je gewoon een tijdje in New York hebt gewoond. Stiekem droom ik er ook nog van om een tijdje in het buitenland te wonen. Dan wel met mijn vriend, anders krijg ik teveel heimwee ;) ! Ik hoop voor je dat 2016 net zo`n geweldig jaar wordt.
    Liefs



    30 december 2015

    pillow fight day wauw haha geweldig! erg leuke dingen heb je mogen beleven en doen meid! in 2016 gaan wij nog veel meer van je horen liefs



    30 december 2015

    Chick! Wat een hoogtepunten jeeeeetje, topper! En Barcelona was GEWELDIG <3. Waar gaan we dit jaar heen ;)? xxx



    30 december 2015

    Wauw, wat een jaar heb jij gehad! Heerlijk om al die mooie momenten te lezen. Liefs Iep xo



    30 december 2015

    Wat heb je veel grote dingen gedaan! Vond dat van mezelf al gek als ik terugkijk: hoeveel er in 1 jaar gebeurd is!



    30 december 2015

    Wat een mooi jaar heb je achter de rug! Zoveel gedaan en ook zoveel nieuwe dingen! Nu op naar een net zo fantastisch 2016!



    30 december 2015

    Wat een tof jaar heb je gehad, met ontzettend veel hoogtepunten! Leuk om te lezen. Ik ben nog steeds onwijs jaloers op je NYC avonturen



    30 december 2015

    Klinkt weer als een heerlijk positief jaar! Ik heb echt enorm genoten van je NYC posts <3 Af en toe lees ik ze nog wel eens door!



    30 december 2015

    Wat heb je veel gave dingen gedaan!



    30 december 2015

    Wauw, als ik dat zo lees dan moet 2015 echt een super jaar voor je zijn geweest. Geweldig om 2015 te verlaten en 2016 te beginnen als samenwonend stel in een fijn appartement. Heel veel geluk gewenst in 2016!



    31 december 2015

    Wat een súperleuk jaar heb je gehad, als ik het zo lees. Fijne jaarwisseling en een nog mooier en sprankelend 2016! Liefs.



    31 december 2015

    Supergave dingen allemaal. Volgens mij heb je een heel leuk jaar gehad, en fijn ook om het jaar in een eigen appartement af te sluiten! Alvast een gelukkig nieuwjaar! ♥