Slaapkamer metamorfose: voor en na foto's van onze slaapkamer
30/08/2018


slaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

Van woonkamer en keuken tot thuiskantoor en logeerkamer: inmiddels heb ik vrijwel alle metamorfoses in het huis met jullie gedeeld. De enige ruimte die nog aan dit lijstje ontbrak? Dat is de slaapkamer. Deze is pas sinds kort écht af te noemen en nog zijn we niet helemaal klaar met inrichten. Maar hé: de grootste veranderingen zijn doorgevoerd. Tijd om de voor en na foto’s met jullie te delen.

De kleur van de slaapkamer was -zoals wij het noemden- ‘chemisch groen’ en we waren het er al snel over eens dat dit anders zou moeten. We besloten de muren te witten en één muur een zachte aardetint te geven. Dit alleen maakte al een wereld van verschil. Ook accentueerden we de sierstrip die er al hing door deze wit te verven. Op de foto’s hieronder kun je de voor en na foto’s op je gemak bekijken én vergelijken.

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

Souvenirs uit het voormalige appartement

Het bed namen we mee uit ons voormalige appartement, maar als je goed kijkt zie je nóg iets dat we hebben meegenomen. Behalve Wikkie dan. Zien jullie het al? Oké, ik zal het verklappen: het zijn de nachtlampjes. Deze lampen deden eerst als ‘bundel’ dienst als eetkamerlamp, maar Roy heeft er deze leuke nachtlampjes van gemaakt.

Onze grootste trots is echter het hoofdbord. Deze hebben we onlangs zelf op maat gemaakt gemaakt en het geeft de slaapkamer de warmte die we voor ogen hadden. Het past niet alleen goed bij de nachtkastjes en de donkergroene gordijnen, maar het is ook handig om hier decoratie op te zetten. Kijk onze Wikkie illustraties bijvoorbeeld daar eens shinen! Mocht je het leuk vinden: in een afzonderlijke post leg ik binnenkort uit hoe we dit hoofdbord hebben gemaakt.

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-overslaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

Licht en rustig

Tegenover het bed vind je een ladekast en een grote houten spiegel. Met aan weerszijden (neppe) hangplanten. In onze slaapkamer vind je bewust geen grote garderobekast. Deze hebben we een plek gegeven in onze waskamer, zodat de slaapkamer lekker licht en rustig oogt. Bovendien is het ook erg makkelijk: Roy en ik staan namelijk vrijwel nooit rond dezelfde tijd op, dus zo hoeven we niet in het donker onze outfit bij elkaar te rapen.

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-overslaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

Nog een handige ‘wastip’ is het kledingrek dat we aan de muur hebben gehangen. Er zijn door vrienden natuurlijk de nodige grapjes gemaakt over de stang, maar het is enorm handig om hier kleding op te hangen om te luchten. Bovendien voorkomt het dat er uit pure luiheid kleding op de vloer terechtkomt. Heel blij mee!

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

De laatste dingen

Hoewel we de slaapkamer nog steeds aan het finetunen zijn we na een jaar (eindelijk!) tevreden over onze slaapkamer. Ik ben blij dat het ons is gelukt om er echt onze eigen stempel op te drukken. We gaan zeker weten nog het één en ander aanpassen (lees: met name de decoratie op het hoofdbord), maar het begin is gemaakt.

Wat vinden jullie van de metamorfose van onze slaapkamer? Mocht je het leuk vinden: je vindt hier de voor en na foto’s van de woonkamer en keuken tot thuiskantoor en logeerkamer

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER4 reacties


  30 augustus 2018

  Wauw, het is echt heel mooi geworden! Wat is de kamer opgeknapt vergeleken met de “bijzondere” kleur groen die eerst op de muur zat ;) Ik vind dat hoofdbord ook prachtig. Zoiets zou ik ook ooit wel willen in mijn toekomstige eigen huis :)  30 augustus 2018

  Oh, het is echt een plaatje geworden! Die zachte tinten zijn zo mooi!  30 augustus 2018

  Wauw wat een prachtige kleurencombinatie ook! Heel chic. Wat een verschil met de voor foto zeg. Ik kan me voorstellen dat jullie daar nu heel graag slapen. Heb je het hoofdbord overigens los gekocht of hoorde die bij het bed? Slaap lekker alvast. ;)  30 augustus 2018

  Wauw dit ziet er super mooi uit!
  Ik zou misschien wel een andere dekbedhoes kopen.