Anti-verveeltips quarantaine: 21 originele dingen om thuis te doen
18/03/2020


anti-verveeltips quarantaine corona covid19 ik verveel me tips

Thuisblijven luidt het advies. Heb je Netflix inmiddels uitgespeeld en is je huisdier een aantal kale plekken rijker door de plotselinge overvloed aan knuffelsessies? Dit zijn 21 originele dingen om thuis te doen.

Anti-verveeltips quarantaine

1. Speel samen spelletjes met de app ‘Houseparty’. Sociaal contact zónder bij elkaar op de stoep te staan? Het kan met de app Houseparty! Via je mobiel of desktop kun je een groepsgesprek starten én zelfs samen spelletjes spelen. Onwijs leuk.

2. Kijk wat je voor een ander kan doen. Van oudere buurvrouw tot vriendin met een chronische ziekte: stuur eens een appje naar de kwetsbare mensen in je omgeving en vraag of je iets voor hen kan betekenen. Al is het maar door even met hen te bellen. Een ander mooi initiatief waarvoor je je zou kunnen inschrijven is Ready2Help van het Rode Kruis.

3. Ga aan de slag met ‘dat ene project’. Ik ben vast niet de enige die ‘dat ene project’ al maanden op de plank heeft liggen, maar hier door de dagelijkse taken nog niet aan toe is gekomen. En dat doel ik niet op de administratie, maar op het type droomproject. Heb je tijd over nu alle feestjes en evenementen zijn afgelast? Gebruik deze tijd om eindelijk eens van start te gaan.

4. Luister naar een podcast. Mijn persoonlijke favorieten: de Celine Charlotte Podcast (specifiek: haar driedelige ayahuasca avontuur) en OK millennial van Het Parool.

5. Maak je huis na in de Sims. Roy maakte onlangs ons huis na in De Sims en ik ben vervolgens uren zoet geweest met het realistisch in te richten – ook met behulp van CC’s. Het neemt even wat tijd in beslag, maar hé… Laat je dit nu net te over hebben.

6. Kijk een film. Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar lees voor inspiratie vooral eens mijn artikel met 9 verrassende kijktips. Ook leuk: 42 romantische films op Netflix die je moet zien, 35 leuke meidenfilms en 30 leuke films om met je vriend te kijken. Daar zijn jullie wel even zoet mee, toch?

7. Leer een nieuwe vaardigheid. Of je nu je bak-, teken- of misschien wel Instagramkunsten wil verfijnen: dit is het moment. Sinds dit jaar deel ik bijvoorbeeld via Instagram elke donderdag een (gratis!) Instagram Stories tip om je kennis bij te spijkeren. Je kunt me hier volgen als je dit leuk vindt!

anti-verveeltips quarantaine corona covid19 ik verveel me tips

8. Volg ‘Blijf In Uw Kot’ op Instagram. En als je dan tóch op Instagram zit: druk dan ook op de volgknop van ‘Blijf In Uw Kot‘. Met tips als ‘Nummer de blaadjes van een wc-rol’ tot ‘Maak een citytrip in Google Street View’ krijgt je persoonlijke quarentaine toch nog een humoristische wending.

9. Ruim je huis op. Opruimen klinkt niet echt als een originele activiteit. Toch kan het behoorlijk verrassend zijn met de KonMarie-methode. Jeweetwel. De methode waarbij je je afvraagt of de spullen in je huis ‘spark joy’. En je ze bedankt als het antwoord ‘nee’ blijkt te zijn. In dit artikel leg ik stap-voor-stap uit hoe dit werkt.

10. Steun (kleine) ondernemers. Van tof borduurwerk voor in huis tot een maaltijd van je favoriete restaurant laten thuisbezorgen: als het financieel mogelijk is, steun dan waar mogelijk (kleine) ondernemers. Zo hebben zij toch een lichtpuntje in deze genadeloos zware periode.

11. Volg een online cursus of Instagramcursus. Speaking of het steunen van ondernemers… Er zijn momenteel tal van online cursussen en Instagramcursussen te volgen. En hiervoor hoef je niet eens van de bank te komen. Helemaal passend bij nu zijn bijvoorbeeld #RustRevolutie (let wel: membership) van burn-out coach Nienke Thurlings en Slow Living (start: september 2020) van ondernemer Jennie Gielen.

12. Start met beleggen. Staat het starten met beleggen al tijden op je to-do list? Hoewel de economie flink wat klappen krijgt te verduren, biedt dit ook kansen en mogelijkheden om in te stappen. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan eens het boek ‘Blondjes beleggen beter‘ van financieel expert Janneke Willemse.

13. Verdiep jezelf in Pinterest. Pinterest is méér dan een blek voor jaloersmakende interieurfoto’s en inspirerende quotes. Het is een platform waarmee serieus geld kan worden verdiend. Tenminste, zo bleek toen ik het e-book ‘Haal alles uit Pinterest‘ van Dionne Knooren las. Enorm inspirerend om te lezen.

14. Binge een YouTube-serie. Kost je niets, maar biedt uren vermaak. Roy en ik kijken samen bijvoorbeeld graag naar Jachtseizoen, De Kluis en #BOOS.

anti-verveeltips quarantaine corona covid19 ik verveel me tips

15. Lees een boek. Mijn persoonlijke tips: ‘Je bent jong en je krijgt wat‘, ‘Happy Lifehacks 365‘, ‘Goaldigger Mindset‘, ‘Heb je nou al een vriend?‘ en ‘Dingen anders doen‘. En in het kader van zelfpromotie natuurlijk ook: Fuck the quarterlife crisis.

16. Of luister naar een boek. Een mooie actie van de Luisterbieb in samenwerking met diverse uitgeverijen: speciaal in deze gekke periode hebben ze nu tientallen luisterboeken gratis beschikbaar gesteld – ook voor niet-leden. Je hoeft jezelf alleen maar gratis te registreren en je kunt direct luisteren naar boeken als ‘De meeste mensen deugen‘ en ‘Steeds leuker‘. Daar word ik héél blij van!

17. Ga puzzelen. In plaats van een schaamteloze voorraad aan wc-papier, handzeep of paracetamol, kocht ik de afgelopen week bij Kruidvat een puzzel van 1000 stukjes voor €3,99. En daar ben ik nu al dagen zoet mee. Just saying

18. Stel je eigen playlist samen. Of luister naar één van de vele fijne afspeellijsten van anderen. Zelf vind ik de Binnenblijvers-playlist bijvoorbeeld erg fijn.

19. Stuur een kaartje naar eenzame ouderen. Het populaire platform Omapost heeft speciaal voor deze periode ‘Coromapost‘ in het leven geroepen. Het (ietwat op het randje) motto luidt: bezorg je oma een kaartje, geen corona.

20. Volg een (online) meditatie. Misschien wel de belangrijkste tip in deze periode: blijf rustig. Van panikeren is nooit iemand gezond(er) geworden. Mediteren, bijvoorbeeld met behulp van een app, kan je hierbij helpen als je dit lastig vindt. Mijn tip: de Balance app biedt nu extra veel gratis oefeningen aan vanwege het coronavirus.

21. Bied een (gratis) dienst aan. Of je nu een expert bent op het gebied van financiën, stress, kinderen, social media… Noem het maar op: grijp deze situatie aan om iets moois in de wereld te brengen. Geef als financieel expert bijvoorbeeld gratis advies aan een ZZP’er in nood, biedt online coaching aan ouders die hun kinderen thuis moeten lesgeven… Oftewel: grijp deze periode aan om een positieve impact te maken op de wereld. Gewoon. Vanaf de bank.

Heb jij nog meer originele anti-verveeltips quarantaine? Deel ze vooral hieronder, zodat we elkaar kunnen inspireren!

Volg mij op Instagram en ontvang elke donderdag een nieuwe Instagram Stories tip.3 reacties


  18 maart 2020

  Wat een fijne tips! Dit weekend wil ik ook echt weer eens de Sims spelen haha, nu al zin in :D. Als online ondernemer verveel ik me zeker niet, ik werk ook nog 2 dagen op kantoor zo lang dat kan/mag. Wel wil ik aan de slag met een aantal nieuwe producten en hoop ik een heleboel opdrachten af te werken. Ik probeer het maar positief te bekijken: ik heb nu veel minder afleiding :p.  18 maart 2020

  Heel fijn lijstje! Ik ben al volop de Sims aan het spelen, haha. Ik probeer ervan te genieten om nu af en toe ene paar uur ongestoord niets te doen, of toch niets dat echt ‘moet’. En verder probeer ik nu juist tijd te maken voor de dingen die ik anders altijd maar weer uitstel. We zitten nu eenmaal allemaal in deze situatie, dus we kunnen er maar het beste van maken. :)  19 maart 2020

  Wat heb je een fijne tips met ons gedeeld! Oh de Sims blijft fantastisch, ik heb mijn externe cd ding sloopt.. en een cd kan niet in mijn iMac of macbook.. (janken) ik wilde gisteren spontaan rollercoaster tycoon gaan spelen (de oudste versie), maar dat ging dus niet.. verder werk ik momenteel nog wel gewoon!