Anti-verveeltips warm weer: 32 leuke dingen om te doen met tropische temperaturen
25/07/2018


anti-verveeltips warm weer tropische temperaturen ik verveel me wat te doen zomervakantie 2018

In opvolging van het succes van het lijstje van vorig jaar, mag een geüpdatet artikel tijdens deze tropische temperaturen niet ontbreken. In dit artikel vind je een handig overzicht met anti-verveeltips tijdens warm weer: van leuke foodfestivals en verkoelende DIY’s tot zomerse recepten en ‘coole’ hotspots. Yep. Ook de grapjes worden er met deze temperaturen niet beter op.

Anti-verveeltips warm weer

 • Maak je eigen (1) confetti ijsblokjes of (2) sangria ijsblokjes. DIY’s zó simpel en verfrissend dat deze nooit zullen vervelen. Liefhebbers van ijsjes kunnen zichzelf met dit weer te buiten gaan met dit (zelfgemaakte) kokos- chocolade ijs.
 • Ook leuk: ga naar één van de vele foodfestivals, zoals (3) Foodstock, (4) Festival Trek(5) Rrrollend en (6) Lepeltje Lepeltje. Vier smaakmakers die je écht niet wilt missen.
 • Voor iedereen die zijn of haar verkoeling graag vindt al sippend aan een cocktail omgeven door een Instagramwaardig interieur: een bezoek aan (7) Mama Kelly in Amsterdam (Olympisch Stadion 35) en (8) The Streetfood Club in Utrecht (Janskerkhof 9) mag niet aan je must-visit list ontbreken.
 • Ga shoppen voor leuke én betaalbare (9) paspoorthoesjes op eBay. Te pas en te onpas krijg ik complimenten over mijn roze paspoort en het maakt voor mij reizen nét dat beetje leuker.
 • Lees een boek in de zon, zoals (10) Fuck the quarterlife crisis geschreven door ondergetekende of (11) My Not So Perfect Life van Sophie Kinsella. Ook de moeite waard om te reserveren: (12) Instaproof van Kirsten Jassies & Joyce Nafzger en (13) Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink.
 • Probeer een nieuw zomers recept uit, zoals deze (14) vegetarische kapsalon voor luie mensen of (15) summer rolls met tempeh.
 • Wil je ‘s avonds even afkoelen? Bezoek dan de bioscoop! Er draaien momenteel een aantal niet te missen films, zoals het langverwachte vervolg (16) The Incredibles 2, (17) Mamma Mia: Here We Go Again en (18) Ocean’s 8.
 • Ga creatief aan de slag en maak je eigen (19) dienblad met print, (20) houten buitentrolley of (21) een poef die bij uitstek geschikt is voor in de tuin . Daar kun je op een zwoele zomeravond meteen gebruik van maken.

anti-verveeltips warm weer tropische temperaturen ik verveel me wat te doen zomervakantie 2018

 • Ook leuk: (22) richt je een balkon eens opnieuw in. Voorzie de balustrade van verse bloemen, zet -indien het past- een tafeltje en wat stoelen neer en maak het geheel af met wat zomerse (buiten)accessoires.
 • Ben jij een échte girlboss en wil jij deze zomer investeren in hands-on tips, tricks én inspiratie om jouw ondernemersavontuur een boost te geven? Koop dan een ticket voor de (23) Masterclass Ondernemen voor beginnende content creators op zaterdag 1 september in het snoeproze Werkwarenhuis in Den Bosch.
 • Ga op stedentrip in eigen land en overnacht via (24) AirBnB eens in Amsterdam, Maastricht óf Groningen. Het ultieme vakantiegevoel voor een prikkie.
 • Bezoek een pretpark als  (25) Walibi Holland, (26) de Efteling, (27) Bobbejaanland of (28) Movie Park Germany. Oké, het zal waarschijnlijk berendruk zijn, maar met dit soort temperaturen heb je waarschijnlijk toch geen puf om van attractie naar attractie te rennen.
 • Niets is lekkerder dan tijdens dit warme weer op het water te vertoeven. Maak bijvoorbeeld een (29) rondvaarttocht over de Binnendieze. Dit heb ik zelf inmiddels al een paar keer gedaan en is beslist de moeite waard. Of huur zelf een bootje.
 • Zoek de verkoeling op van IKEA en probeer daar vanaf augustus meteen de (30) volledig plantaardige hotdog gemaakt van o.a. rode linzen, quinoa, wortel, boerenkool, kurkuma en gember. Niet alleen gezonder, maar ook beter voor het milieu.
 • Ook leuk: ga in de vakantie naar (31) de kermis. De Tilburgse Kermis duurt nog tot en met zondag 29 juli 2018 en hierna is de kermis nog te vinden in o.a. Eindhoven, Middelburg, ‘s-Hertogenbosch en Zierikzee.
 • Not but least: zoek de verkoeling op van de Amsterdamse bossen en waag jezelf op de vroege ochtend aan (32) geitenyoga. Ja, dat lees je goed.

Hoe gaan jullie om met dit warme weer? Wat zijn jullie favoriete tips ter verkoeling?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER2 reacties


  25 juli 2018

  Superleuke tips! Je tip van geitenyoga ga ik toevallig binnenkort uitvoeren. Ik heb een vriendin zo gek gekregen om met me mee te gaan, haha. Ben zo benieuwd! Wat een leuk idee ook trouwens om naar een B&B in eigen land te gaan. Vind ik wel een goed plan voor eind augustus!  25 juli 2018

  Wat een gezellige tips! Met dit weer vind ik het heerlijk om met mijn voeten in een bak water lekker een boekje te lezen in de tuin. Perfecte afkoeling!