JAAROVERZICHT 2017 | And what a year it has been...
29/12/2017


jaaroverzicht femke kamps younique
2017 was zonder twijfel een jaar gevuld met hoogtepunten en eerste keren. Van mijn boek Fuck the quarterlife crisis en ons eerste koophuis tot mijn eerste auto en mijn zus als ‘trouwambtenaar voor één dag’ in de echt mogen verbinden. Blikken jullie mee terug naar mijn hoogtepunten van afgelopen jaar?

ONS EERSTE KOOPHUIS
Begin januari was het al zover: Roy en ik tekenden voor ons eerste koophuis in ‘s-Hertogenbosch. Op 1 augustus kregen we (eindelijk!) de sleutel en hoewel we zeiden dat er niet veel hoefde te gebeuren, stond het huis binnen enkele dagen al op stelten. We hadden alle muren opnieuw gewit, de vloer laten opschuren en oliën en -één van de grootste projecten- de keuken laten vervangen. Het was enorm veel werk, maar niets geeft zoveel voldoening als klussen in je huis. En het resultaat? Daar zijn we nog iedere dag blij mee. Je vindt op mijn blog tot dusver de voor en na foto’s van onze woonkamer, logeerkamer en keuken terug. En natuurlijk ook de eerste beelden van onze eetkamer.

Bruiloft-1
TROUWAMBTENAAR VOOR ÉÉN DAG
Wat volgens de cliché’s één van de meest gelukkige dagen voor mijn zus beloofde te zijn, werd ook één van mijn meest gelukkige dagen ooit: haar trouwdag. Uiteraard vond ik haar de mooiste bruid óóit en het feit dat ik haar als trouwambtenaar voor één dag
in de echt mocht verbinden, maakte het des te bijzonderder. Ik was ongelofelijk zenuwachtig, maar driewerf hoera voor het publiek gevuld met familie en vrienden die op de juiste momenten lachten. Het was écht een tópdag en ik koester de momenten dat ik op het strand achter mijn zus aan mocht dribbelen om haar jurk goed te draperen voor de foto. De grote droom van ieder klein zusje, toch?

FUCK THE QUARTERLIFE CRISIS
Nog een droom die uitkwam: mijn boek Fuck the quarterlife crisis werd begin november gelanceerd. Een boek over mijn persoonlijke ervaring met hyperventilatie, angsten en de twijfel die prestatiedruk en ambitie met zich mee kunnen brengen. Of überhaupt de twijfel die het begin van het volwassen leven met zich meebrengt for that matter. Een ontzettend persoonlijk boek, aangevuld met inzichten en tips van experts, waarmee ik hoop het taboe om te praten over mentale problemen te doorbreken. Ook hoop ik herkenning en erkenning te bieden voor iedereen die het gevoel heeft dat anderen hun shit op orde hebben, terwijl jij niet zonder hysterische huilbui door de kerstspecial van All You Need Is Love kunt komen. Mijn boek Fuck the quarterlife crisis (€14,95) is verkrijgbaar bij Uitgeverij Thema of o.a. via Bol.comAKO en Bruna.

MIJN EERSTE AUTO
Iets dat ik nog niet (uitgebreid) had gedeeld: 2017 was ook het jaar waarin ik mijn eerste auto kocht. Nu ik niet meer op loopafstand woon van het station werd dit namelijk toch eerder een noodzaak dan slechts alleen een luxe. Via een garage wist ik tweedehands een witte Chevrolet Spark op de kop te tikken, maar geloof me: ze oogt zo goed als nieuw. De lederen bekleding ziet er nog als nieuw uit en ook aan de buitenzijde is er niets op deze auto aan te merken. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat ik er zó blij mee ben! Waar ik wel aanvankelijk even aan moest wennen, is dat dit een gasauto is. Mijn auto leren tanken vergde dus enige oefening (lees: de auto heeft hiervoor een speciale aansluiting), maar het grootste voordeel is wel dat ik bizar goedkoop kan rijden. Voor nog geen vijftien euro heb ik een volle tank, waarmee ik zo’n drie tot vier uur kan rijden. Dat verslaat de kosten van het openbaar vervoer any day.

nox
NOX
Op de valreep van 2017 was er nog een ander fantástisch hoogtepunt. Na maandenlang zeuren mocht ik van Roy namelijk eindelijk een kitten uitzoeken. Al was het uiteindelijk Roy zelf die Nox vond via Marktplaats Het is echt een ontzettend lieve, aanhankelijke en ondeugende kat en ook zij en Wikkie gaan steeds beter samen. Ze hebben zelfs al een paar keer samen gespeeld en Wikkie tolereert het zelfs als Nox een kopje wil geven. Ook lijkt het nu beter met haar te gaan qua groei en gewicht. Omdat ze wat klein en mager is voor haar leeftijd, mochten we haar van de dierenarts wat extra verwennen. Dit lijkt goed te lukken, want inmiddels voel je Nox’ ruggengraat niet meer te voelen wanneer je haar aait. Ook lijkt ze alweer iets te zijn gegroeid. Voornamelijk tot groot genoegen van Roy die nog altijd hoopt dat de Maincoon genen van Nox de overhand zullen nemen.

Ook wil ik dit moment pakken om jou, als lezer, te bedanken voor jouw support het afgelopen jaar. Jullie, en met name jullie reacties, maken bloggen voor mij nóg leuker. Dankjewel!

Liefs,
Femke

 FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER12 reacties


  29 december 2017

  Al toen ik het kopje “jaaroverzicht” bij je zag staan, dacht ik al: jij hebt echt een super jaar gehad! En het is je gegund ;)

  PS: wij hebben een halve Noorse Boskat en we dachten dat ze gigantisch zou worden… Maar integendeel; ze is juist heel klein ;) Forever kitten!  29 december 2017

  Je hoogtepunten waren meteen ook echt hoog. Wat een jaar, zeg. Niet iedereen kan zeggen dat ie een boek geschreven heeft natuurlijk :) Zo leuk!!! Ik wens je voor 2018 alvast het aller beste. Laat die nieuwe hoogtepunten en eerste keren al maar komen :)  29 december 2017

  2017 was jouw jaar Femke! Ben trots op je!!  29 december 2017

  Oh wat een fijne hoogtepunten had jouw jaar! Zo blij voor je! Hopelijk mag 2018 ook een jaar vol hoogtepunten zijn!  29 december 2017

  Hoop dat 2018 minstens zo mooi voor je wordt. X  29 december 2017

  Wat een super tof overzicht! Wat fijn dat je nu een eigen auto hebt, dat lijkt mij ook zo ontzettend handig. Ik had je boek gevraagd aan de Sint, haha, helaas niet gekregen dus ik ga hem binnenkort bestellen! Zin in :D  29 december 2017

  Wat een topjaar om op terug te kijken zeg! Hopelijk wordt 2018 net zo’n fantastisch jaar voor je!  29 december 2017

  Je hebt echt een superjaar gehad. Wat fijn! En ik hoop oprecht dat je nog veeeel meer mooie momenten meemaakt in 2018!  29 december 2017

  Wat een leuk overzicht met ontzettend toffe hoogtepunten. En die kitten is zó schattig!  29 december 2017

  Wat een fijn jaar lijkt me dit, je hebt het echt verdiend Femke! Ik wens je evenveel moois toe in 2018!  29 december 2017

  Wauw, wat heb je een geweldige dingen mogen doen en beleven in 2017! Ik kan me voorstellen dat dit een jaar is dat je niet snel vergeet. En ik smelt nu even weg bij die foto van Nox, hoor… Wat een dropje! En zo fijn om te horen dat ze goed groeit.
  Op naar een mooi nieuw jaar met nog veel meer hoogtepunten!  30 december 2017

  Wat een mooi jaar Fem, trots op jou <3