Een terugblik op 2016...
30/12/2016


terugblik op 2016
Als ik 2016 in één woord zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: leerzaam. Dat klinkt misschien een beetje suf, maar beter zou ik het afgelopen jaar niet kunnen samenvatten. Bovenal is 2016 vooral voorbijgevlogen: wist je namelijk dat we pas in 2016 een kat hebben geadopteerd? Of ik nog niet eens een jaar Shoeby mijn opdrachtgever mag noemen? Zó gek. Even een terugblik op mijn 2016…

ONZE EERSTE KAT: WIKKIE
Even terugspoelen naar 30 december 2015: Roy en ik woonden pas nét in ons appartement toen we besloten naar het asiel te gaan om naar een aantal katten te kijken. Kijken, ja. Dat hadden we onszelf op dat moment wijsgemaakt. Lang verhaal, kort: we werden verliefd op kat Spooky, maar op 2 januari 2016 kregen we te horen dat ze net 5 minuten voor ons telefoontje al was vergeven. We baalden er zó erg van dat één ding duidelijk was: we wilden écht heel graag een kat. Toen we in diverse andere dierenasielen ‘de klik’ niet voelden, besloot Roy te zoeken op marktplaats. Daar kwamen een schattige foto tegen van -ik citeer- ‘knuffelkat Wikkie’ afkomstig uit een Amsterdams asiel die bij een voogd was geplaatst. Bij onze ontmoeting op maandag 4 januari waren we meteen verliefd op haar nieuwsgierigheid, speelsheid en aanhankelijke karakter dat we binnen een kwartier weer buiten stonden. Sindsdien is Wikkie ons pluizige huisgenootje en zoals Roy enkele dagen nog tegen haar zei ‘we gaan voor je zorgen totdat je een oud vrouwtje bent’. En zo is dat.

NIEUWE OPDRACHTGEVERS
Oké, genoeg gebrabbel over Wikkie. Afgelopen jaar stond ook in het teken van weer een aantal nieuwe opdrachtgevers. Zo werk ik sinds januari een aantal dagen in de week bij Shoeby als (freelance) online editor & coördinator, en ben ik (freelance) online content creator voor Gusto Media. Dit is een (online) content marketingbureau opgezet door Jasper de Weerd (Head Office NL). Ook mocht ik de redactionele content verzorgen voor weer een heleboel nieuwe schoolagenda’s, tik ik nog steeds maandelijks leuke mindstyle stukken voor Fashionista en had ik een aantal leuke samenwerkingen voor mijn blog (T-Mobile! Coolblue!). En dan waren daar op freelance-basis ook nog een heleboel andere leuke opdrachten, zoals online content schrijven voor Cosmopolitan, teksten schrijven voor Apple en andere online projecten. Oh, en ik heb natuurlijk met Roy kattencollectie Wikkie opgezet. Ik kan alleen maar hopen dat 2017 work wise net zo’n fantastisch jaar mag worden.

WORK HARD, PLAY HARD
Natuurlijk werd er niet alleen hard gewerkt dit jaar, maar heb ik ook mooie reizen kunnen maken. 2016 was voor mij vooral het jaar van de citytrips. Zo ging ik -oké, voor mijn werk- naar Berlijn, ging ik samen met mijn vader naar Kopenhagen (zie hier en hier), ging ik met Roy naar Corfu en met één van mijn beste vriendinnen naar Boedapest. Welke stad mijn favoriet is? Ik kan in alle oprechtheid niet kiezen. Ik denk dat Kopenhagen en Boedapest een gedeelde eerste plaats innemen: beide zó mooi, maar ook zó anders dat ze niet met elkaar zijn te vergelijken. Voor 2017 heb ik nog geen grootse reisplannen, maar eerlijk: 75% van deze trips waren ook ‘spontaan’ geboekt. En stiekem is dat ook het allerleukste.

terugblik-op-2016-lopend
HAAR GEVERFD
Voor de meeste mensen een doodnormale dinsdag, voor mij een heuse mijlpaal: ik heb dit jaar voor het eerst in mijn leven mijn haar geverfd. Overigens niet zomaar een kleur. Nee, roségoud. Ik vond het enorm spannend, maar gelukkig was ik ont-zet-tend blij met het resultaat. Het enige nadeel? Ik waste het er súpersnel uit. Tenminste, bij de meeste plukken dan. Gelukkig was mijn kapster zo lief om me een gratis touch-up te geven, maar helaas hield dit ook niet langer dan een paar weken. Alleen in de onderste laag van mijn haar is nog steeds een roze waas te zien. Ah well… Het was leuk om een keer geprobeerd te hebben.

(EINDELIJK!) ONTMOET
“Fem… Vorig jaar rond deze tijd kénden we elkaar niet eens,” aldus Tedje, toen we samen bij Poké Perfect aan het eten waren. “Nee joh! We kennen elkaar echt al veel langer,” zei ik vol ongeloof. “Nee, echt niet! We zijn in januari van dit jaar voor het eerst sushi gaan eten,” vervolgde Tedje. Na een kleine fact check bleek het te kloppen: 2016 was het jaar dat ik Tedje ontmoette. En Ellen. En Emilia. En Sophie. Zo grappig hoe natuurlijk dat voelt als je al jarenlang online contact hebt, en elkaar opeens ‘in het echt’ ontmoet. Helemaal niet onwennig, maar juist súperleuk om vriendinnen te hebben die van katten, sushi, Harry Potter én bloggen houden. Enne: het werd vooral ook weleens tijd ;-)

HAPPINESS & HEALTH
Zoals ik al zei was 2016 voor mij vooral een heel leerzaam jaar. Geloof me: als je denkt dat je jezelf goed kent, ga eens in gesprek met een coach. Zij (of hij) kan je zoveel nieuwe inzichten geven over je eigen denken en doen, maar ook over dat van anderen. Mijn coach heeft me vooral geleerd om de regie weer over mijn eigen leven terug te krijgen en meer te kiezen voor mezelf zónder me schuldig of egoïstisch te voelen. Ook ben ik op haar aanraden meer gaan bewegen om -ironisch genoeg- wat meer rust te creëren. Sindsdien sta ik 2 keer per week in de sportschool, en zelfs in de kerstvakantie ben ik gewoon gegaan. Simpelweg omdat ik me er écht beter door voel. Wie had ooit gedacht dat 2016 het jaar zou zijn waarin ik sporten leuk zou gaan vinden? Ik in ieder geval niet. 2016 is het jaar waarin ik zonder twijfel lekkerder in mijn vel ben gaan zitten: letterlijk én figuurlijk. Een mooiere manier om dit jaar achter me te laten, is er denk ik niet.

Hoe kijken jullie terug op 2016? Wat waren jullie leermomenten?

FACEBOOK * INSTAGRAM * SNAPCHAT * YOUTUBE * TWITTER25 reacties


  30 december 2016

  Vooral het laatste punt vind ik heel erg mooi! Maar ook zo fijn om te horen dat het op werkgebied goed gaat en je mooie opdrachten hebt mogen doen! En Wikkie is natuurlijk ook een pluizig hoogtepunt van 2016 :) Op naar een mooi 2017!


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Yay, heel erg lief van je – dank je wel! Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar :-)  30 december 2016

  Wat een mooie hoogtepunten Femke! Echt hoor ik hoop dat 2017 net zoveel moois voor je zal brengen. <3 Ook super leuk dat je steeds meer outfit posts doet.. ik kan mij herinneren dat je dat eerst ook niet deed (als ik het goed heb). Ze zijn altijd zo lekker vrolijk! x


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Wat ontzettend leuk om te horen :-) En dat klopt helemaal, goed opgelet haha. Dat wil ik ook zeker vaker gaan doen :-)  30 december 2016

  Wat een mooi overzicht met hoogtepunten. leuk hoor al die opdrachtgever. En work hard, play hard is een mooi motto!


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Hihi, zeker :-)!  30 december 2016

  Wat heb jij een fijn jaar gehad zeg! Zo fijn ook dat de gesprekken met een coach voor jou zo veel goeds hebben gebracht :)


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Ja, daar ben ik ook zó dankbaar voor <3  30 december 2016

  Mooi geschreven!! Klinkt als een heel mooi en bijzonder jaar!
  Geniet van de jaarwisseling en hopelijk wordt 2017 net zo mooi als 2016!


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Wat ontzettend lief, dank je wel :-)  30 december 2016

  Mooi overzicht! Die citytripjes lijken mij ook wel een goed plan voor 2017, vooral als ik jouw verslagen dan weer terug lees… I want it too! Ik kan me heel goed voorstellen dat jij met een heel grote glimlach dit artikel hebt gemaakt, zoveel moois, leuks en tofs dat je hebt mogen doen! Hopelijk wordt 2017 net zo mooi (of eigenlijk nog wel mooier!). Geniet van de laatste paar uren 2016:).


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Wauw, wat een ontzettend lieve reactie. Ik word er helemaal blij van! Dank je wel :-)  30 december 2016

  Echt zo leuk om te lezen! In 2017 wil ik jou ook echt gaan ontmoeten, dat lijkt me echt het einde <3 Hele fijne jaarwisseling gewenst! xx


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Yes, dat staat ook zeker op mijn lijstje met goede voornemens <3 Dat gaan we regelen!  30 december 2016

  Aaah, bij Poké Perfect gegeten, nice! Haha, dat is overigens niet het enige wat ik uit de post heb onthouden hoor ;-) Je bent goed bezig! Een hele fijne jaarwisseling & 2017! X


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Superlief, jij ook :-)!  30 december 2016

  Klinkt als een leerzaam jaar. Fijne jaarwisseling alvast en op naar een minstens zo mooi 2017 hopeliik. Mijn jaar was eigenlijk heel stabiel. Voor mijn gevoel heb ik weinig ontwikkelingen doorgemaakt, maar misschien hoeft dat ook niet ieder jaar het geval te zijn.


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Wat lief, dank je wel! En natuurlijk hoef niet ieder jaar spectaculair te zijn, zolang je maar gelukkig bent – toch :-)?  30 december 2016

  Ik heb vandaag ook mijn hoogtepunten gepost. Als je er zo op terugkijkt merk je toch wel dat het een goed jaar was!


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Ik heb het (nu) gelezen! Echt supermooi om ook jouw hoogtepunten op een rijtje te zien :-)  30 december 2016

  Wat had je een mooi jaar zeg!
  Veel hoogtepunten en een dieptepunt waar je weer helemaal goed uit bent gekomen.

  Mag ik vragen hoe je aan je coach bent gekomen? Want ik wil ook in gesprek met een coach (voel me de laatste tijd/jaar ook niet zo goed).
  En van mijn dokter moet ik dus ook in gesprek gaan met iemand. Maar ik weet niet zo goed hoe ik zo iemand moet zoeken. Dus mijn vraag, hoe ben jij te werk gegaan? Of heb je via je dokter iemand getipt gekregen? (bij mij was een invaller en ik twijfelde nog dus geen tips helaas..).


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Ik heb je gemaild <3  30 december 2016

  Leuk om een terug blik te zien, wat minder leuk van dat dieptepunt, maar daar ben je goed uitgekomen


  Femke - Youniqueblog

  3 januari 2017

  Wat lief, dank je wel :-)!  31 december 2016

  Heel erg leuk om samen hiernaar terug te kijken :)