Home make-over: de 5 grootste veranderingen in ons huis
17/10/2018


home make-over voor en na foto's huis interieurtips wooninspiratie

Ik weet nog goed toen we ons eerste koophuis kochten dat er veel werd gevraagd of er veel aan ons huis moest gebeuren. Ons antwoord? Nee hoor. Toch stonden we al op dag één in een volkomen gestript en afgeplakt huis. Dat we uiteindelijk veel aan ons huis hebben gedaan, is inmiddels geen ontkennen aan. Vandaag deel ik de 5 grootste veranderingen in ons huis.

Home make-over

woonkamer make-over voor en na foto's woonkamer interieurinspiratie

woonkamer make-over voor en na foto's woonkamer interieurinspiratie

Woonkamer

Eén van de eerste dingen die we in ons nieuwe huis aanpakten, was de woonkamer. We besloten de muur die eerst beige was wit te verven, en de muur die wit was juist donkergroen te verven. Ook vloer werd aangepakt: deze werd opgeschuurd en in een iets lichtere tint geolied. Je vindt hier alle voor en na foto’s. Kleine kanttekening: de oplettende lezer weet inmiddels dat er sinds de verbouwing nog meer is veranderd. Zo maakten we onze eigen raamdecoratie van rijstpapier en hebben we een nieuw vloerkleed.

thuiskantoor make-over voor en na foto's thuiskantoor tips interieurinspiratie thuiskantoor inrichten

thuiskantoor make-over voor en na foto's thuiskantoor tips interieurinspiratie thuiskantoor inrichten

Thuiskantoor

Eén van de grootste transformaties waar ik vrijwel dagelijks van geniet is de make-over van ons thuiskantoor. Met als grootste eyecatcher de muur met junglebehang. Al ben ik ook nog iedere dag blij met de aangepaste IKEA KALLAX kast met schuifdeuren die Roy maakte. Ook hiervan kan ik eigenlijk alleen maar zeggen: kijk en oordeel zelf.

logeerkamer make-over voor en na foto's logeerkamer tips interieurinspiratie thuiskantoor inrichten

Logeerkamer

De enige metamorfose die een béétje pijn deed, was de logeerkamer. De voorgaande bewoners hadden hier een prachtige illustratie van een aantal panda’s op de muur laten maken. Gezien we echter zelf voorlopig nog geen kinderen ‘op de planning’ hebben staan, voelde het een beetje gek om dit aan te houden. We besloten de muurschildering over te verven met witte verf en legden onder andere nieuw laminaat op de vloer. Je vindt hier alle voor en na foto’s.

keuken make-over voor en na foto's logeerkamer tips interieurinspiratie keuken inrichten

keuken make-over voor en na foto's logeerkamer tips interieurinspiratie keuken inrichten

Keuken

Eén van de ruimtes waar ik misschien wel het meest trots op ben, is de keuken. De keuken die erin zat was ‘oké’, maar wel al ietwat verouderd. Ook wilden we graag een grote oven, een koel-vriescombinatie en een inductiekookplaat. We hebben uren bij de keukengigant doorgebracht en gelukkig werd onze inzet beloond. De keuken is fris, eigen en helemaal ons. Wil je nog meer voor en na foto’s zien? Dat kan hier.

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

slaapkamer make-over voor en na foto's home make-over

Slaapkamer

De meest recente make-over in dit lijstje, is onze slaapkamer geweest. Ook dit is een behoorlijke klus geweest -met name ons eigen hoofdbord maken– maar ik ben ongelofelijk blij met het resultaat. En Wikkie overduidelijk ook. Je vindt hier alle voor en na foto’s van onze slaapkamer.

Ik ben heel benieuwd: wat is jullie meest favoriete home make-over?

FACEBOOK * INSTAGRAM * YOUTUBE * TWITTER7 reacties


  17 oktober 2018

  Jaaaa, het is zó mooi geworden! Heb ook 1.000 zin om over een maandje mijn eigen nieuwe huis aan te pakken. YAS!  17 oktober 2018

  Zo mooi allemaal. Wat een andere vloer alleen al niet kan doen in sommige ruimtes hè. Grappig wel dat ik vind dat het in de woonkamer juist lijkt op deze foto’s of de vloer wat donkerder is i.p.v. lichter, maar dat zal ongetwijfeld door de donkere muur komen. De keuken vind ik super mooi. Enne jullie hoofdbord bij het bed is zo gaaf.  17 oktober 2018

  Het is zo mooi geworden allemaal! Ik vind de kleur op de muur van jullie woonkamer zo ontzettend tof en warm. Helaas mag ik in mijn huidige flat de muren niet schilderen (behalve wit) maar ik ga donkergroen zeker opslaan voor mijn toekomstige huisje.  17 oktober 2018

  Zooo’n fan van de donkergroene muur in jullie woonkamer! Wat een inspirerend interieur hebben jullie, heerlijk rustig ingericht.  17 oktober 2018

  Ahhh ik vind dat jullie het super mooi hebben opgeknapt! Het zijn echt van die dingen waarvan je eerst denkt “niet per se nodig” maar als je de verandering ziet denk je “WOW! Ja dat was nodig”. Het is zooooveel mooier nu!  18 oktober 2018

  Echt een enorm goede keuze bij jullie, die donkere muur! Ik heb een mat zwarte muur in de woonkamer, maar behalve dat dat met een kindje echt geen succes blijkt (overal lichte vingertjes en vegen!) is onze huiskamer ee eigenlijk te donker voor. Dus ik ben op zoek naar een mooi statement behang (en iemand die het er mooi op kan plakken)!

  Jullie hebben echt een schitterend huis zo!  19 oktober 2018

  Ik vind het super leuk geworden allemaal. Ik ga binnenkort ook verhuizen, dus mag ook alles opnieuw gaan inrichten! Ik heb er nu al zin in!!